Ο Σταγών Σεραφείμ εγκαινίασε το ναό της Ι. Μονής Αγ. Θεοδώρων Καλαμπάκας

ImageΜε λαμπρότητα  και  κατανυκτική  ιεροπρέπεια  ετελέσθη  η  ακολουθία  των  Εγκαινίων  του Ι. Ναού  Αγίων  Θεοδώρων,  της  ομωνύμου  Ιεράς Μονής  στην  Καλαμπάκα,  υπό  του  Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου  Σταγών και Μετεώρων κ.  Σεραφείμ  συνιερουργούντος  και  συλλειτουργούντος  του  Θεοφιλεστάτου  Επισκόπου  Ρεντίνης  κ. Σεραφείμ και  συνεπεικουρούντων  των  Αρχ. Γεωργίου  Στέφα, Πρωτοσυγκέλλου  της Ι. Μητροπόλεως, Ηγουμένων  και  Ιερέων.

Να αναφερθεί, ότι την Ακολουθία παρακολούθησαν πλήθος πιστών, αρχών και  επισήμων.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ έκανε αναφορά για τα τελούμενα και επεξηγούσε τα όσα έβλεπαν οι  πιστοί.

Αυτό  γίνεται, διότι  η  Ακολουθία  των Εγκαινίων είναι μία και μοναδική για κάθε  Ι. Ναό, όπως  και για  τον άνθρωπο υπάρχει το «εν  Βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών».

Επειδή σπάνια τελούνται Εγκαίνια  Ι. Ναών, καλό είναι για τον κάθε πιστό,  ορθόδοξο  χριστιανό,  να παρακολουθεί τέτοιες  ιερές  στιγμές, διότι  τα  τελούμενα  είναι  μοναδικά  και ανεπανάληπτα  για  τον  συγκεκριμένο  Ι. Ναό που  τελούνται.

Με το πέρας της πρώτης Θ. Λειτουργία, μετά τα Εγκαίνια υπό του Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ παρεμπιπτόντως ο  ίδιος ο Επίσκοπος αρχίζει τη Θ. Λειτουργία με το «Ευλογημένη  η Βασιλεία….» - εξεφράσθησαν ευχαριστίες από την  Καθηγουμένη της  Ι. Μονής, Γερόντισσα  Ταβιθά, προς τον κ. Σεραφείμ δια την έμπνευση του έργου και για όλη τη συμπαράστασή  του και την προσωπικήν οικονομικήν βοήθειάν του.Image 

Επίσης ευχαρίστησε τον Άγιο Ρεντίνης, τους  συλλειτουργούντας   Ιερομονάχους και Ιερείς, καθώς επίσης και τους κ. Βασίλειο Μακρή δια την δωρεάν διάνοιξη του  χώρου και την απεελυθέρωσιν του από τον  συμπαγή  βράχον, έργον δύσκολον  και δαπανηρόν, τον  Αρχιτέκτονα-Μηχανικό κ. Χρήστο Πεντεδήμο  και τον Εργολάβο  κ. Αθανάσιο Μίχο, για την  συμβολή  των στα σχέδια και την ανέγερση - αποπεράτωση  αντιστοίχως.

Στο τέλος, στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, αφού ευχαρίστησε κι εκείνος με τη σειρά του όλους  τους  φορείς που συνετέλεσαν και βοήθησαν στην αποπεράτωση του έργου, εξέφρασε ευχές προς όλους τους πιστούς για προσωπική και οικογενειακή  υγεία και ευτυχία δια πρεσβειών των Αγίων Θεοδώρων.

Ιδιαιτέρως δε ευχήθηκε στην μικράν Αδελφότητα, που με κόπο και θυσίες  πολλές εργάσθηκαν  δια την  αποπεράτωση σε μικρό χρονικό διάστημα ενός  περικαλλούς  Ναού, να έχουν την  ευλογία και  προστασία των Αγίων  Θεοδώρων.

Εμφανίσεις: 89396
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!