Μητροπολίτης Άνθιμος "Λείπει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος"

ImageΣυνέντευξη στην εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος» παραχώρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Κάρτα του Πολίτη», στην κόντρα με τον Γιάννη Μπουτάρη αλλά και στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Ερωτηθείς ο κ. Άνθιμος, για το ποια είναι η θέση της Εκκλησίας για την ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη τόνισε: «Δέχομαι την αγωνία των πιστών που μου φωνάζουν ακόμα και από μακριά «Την κάρτα το νου σας…». Η απάντηση μου σ΄ αυτούς είναι έχετε δίκιο αλλά η Εκκλησία της Ελλάδος έχει αποφασίσει να συγκροτήσει  μια επιτροπή για να δει στη βάση του αυτό το πρόβλημα, σε συνεννόηση με τις κρατικές Αρχές».

Επίσης, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τόνισε: «Οι πληροφορίες λένε ότι οι Άγγλοι δεν δέχονται την κάρτα αυτή, στη Ρουμανία υπήρχε ειδική συμφωνία κράτους και Ιεράς Συνόδου για να διευθετηθεί το θέμα αυτό, ενώ σε πολλά άλλα κράτη υπάρχουν επιφυλάξεις».

Για την κόντρα με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, ο Μητροπολίτης Άνθιμος μεταξύ άλλων τόνισε: «Με τον κύριο που λέτε, που είναι και υποψήφιος, είχα εκείνο το περιστατικό το οποίο έχει παρέλθει γιατί είχε προηγηθεί επί δύο μήνες μια επιθετικότητα εναντίον μου που δεν δικαιολογείται».

«Εγώ είμαι στην Θεσσαλονίκη 7 χρόνια και δεν έχω θίξει ποτέ κανέναν», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Σε ερώτηση αν λείπει σήμερα ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τόνισε: «Είναι αλήθεια ότι λείπει. Το έχω πει και δημόσια. Ακούω πολλά από τους πιστούς αλλά δεν θα πω τι ακριβώς μου λένε».

«Έχω παρακαλέσει, όμως τον Αρχιεπίσκοπο – και η έννοια του λόγου μου από την εφημερίδα του «Αδέσμευτου» αυτή είναι – όχι βεβαίως να μιμηθεί τη γραμμή Χριστοδούλου η τη δική μου, που περίπου είναι όμοιες, αλλά σε ένα βαθμό, όπως στο μάθημα των Θρησκευτικών, να υπάρχει ένα πιο φανερό, δημόσιο και δυνατό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος ώστε σε συνεννόηση με την Πολιτεία να προλάβουμε κάποια θέματα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

Κλείνοντας, ανέφερε: «Εγώ έχω συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία θα παρουσιάσω σε ομιλίες μου, στο μέλλον….»

Εμφανίσεις: 89990
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!