Η νήσος Ρόδος εόρτασε με μεγαλοπρέπεια τον Πολιούχο της

ImageΠάνδημο χαρακτηρισμό είχε η εορτή της μνήμης του Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου, Πολιούχου της πόλεως Ρόδου. Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Σάββας, και της θείας Λειτουργίας προέστη ο  Σεβ. Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Παρέστησαν ο Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Βασίλειος Μπρακουμάτσος, ο Νομάρχης Δωδεκανήσου και νεοεκλεγής Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Δήμαρχος Ροδίων κ. Χατζής Χατζηευθυμίου, ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Ροδίων κ. Ευστάθιος Κουσουρνάς, ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ Υπτγος Κων/νος Ζιαζιάς, τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι των αρχών της Ρόδου και πλήθος μαθητών και κόσμου.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας και με τη βοήθεια του καλού καιρού, ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της ιεράς Εικόνος και του τιμίου Λειψάνου του Νεομάρτυρος.

Στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου πραγματοποιήθηκε η ευλόγηση των άρτων.

Μίλησε ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης της Ρόδου κ. Κύριλλος, ο οποίος τόνισε την σημασία της μνήμης του Πολιούχου για την πόλη της Ρόδου, ως η ημέρα που ενώνει.

Εξήρε την προσφορά των νεομαρτύρων στη διατήρηση της εθνικής αυτοσυνειδησίας μας και αναφέρθηκε στο φιλότιμο που χαρακτηρίζει το γένος μας και το προέβαλε ως λύση στην κρίση.

Τέλος συνεχάρη τους νεοεκλεγέντας Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδη, Δήμαρχο Ροδίων κ. Κουσουρνά, καθώς και όλους τους υπολοίπους που εξελέγησαν και κάλεσε όλους για ενότητα για το καλό της πόλης και του τόπου.

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 75022
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!