Σερρών Θεολόγος "Οι Στρατηλάτες Άγιοι είναι φρουροί της πατρίδας" (Φωτογραφίες)

ImageΜε λαμπρότητα εορτάστηκε η 98η επέτειος της απελευθέρωσης  της Καστοριάς και η εορτή του Αγίου Μηνά, πολιούχου και ελευθερωτή της πόλεως της Καστοριάς.

Το απόγευμα τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον ιστορικό και βυζαντινό Ναό του Αγίου Μηνά στην παλιά πόλη της Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο στο εκκλησίασμα και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και του επιχώριου Μητροπολίτου, Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και συλλειτουργούντων των άλλων δυο Μητροπολιτών, παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππα Πετσάλνικου, Βουλευτών, Δημάρχων και Νομαρχών των Νομών της Δυτικής Μακεδονίας, του Διοικητή του Α΄ Σώματος Στρατού και των υπολοίπων πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών της περιφέρειας.

Ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, διακονών τον θείο λόγο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, τόσο στον Άγιο Μηνά, όσο και γενικότερα στους Αγίους της Αγίας μας Εκκλησίας οι οποίοι αγαπάνε την πατρίδα μας, αγαπάνε την Ελλάδα και την προστάτεψαν και την προστατεύουν από κάθε κίνδυνο.

«Οι Στρατηλάτες Άγιοι βρίσκονται καθημερινά φρουροί της πατρίδας και ελευθερωτές των ψυχών μας από τα πάθη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Θεολόγος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο και Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο για την παρουσία τους στην ακριτική Καστοριά.

Επίσης, με την ευκαιρία της εορτής των ελευθερίων της πόλεως Καστοριάς, συνεχάρη τις Αρχές του τόπου και τον περιούσιο λαό του Θεού για την τιμή που αποδίδουν στον πολιούχο και ελευθερωτή Άγιο Μηνά και ευχήθηκε σε όλους να έχουν υγεία, δύναμη και υπομονή να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με οδηγό και πυξίδα τον Χριστό μας και τους Αγίους της Εκκλησίας μας.

Στη συνέχεια τελέσθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μηνά στους δρόμους της πόλεως μέχρι τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, που εκεί τελέσθηκε η καθιερωμένη δοξολογία επί τη απελευθερώση της πόλεως.

Τέλος, οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς τέλεσαν την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της πλατείας Μακεδονομάχων και παρακολούθησαν την καθιερωμένη παρέλαση, ευλογώντας τη μαθητιώσα νεολαία της Καστοριάς και τους στρατιώτες των συνόρων μας.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 77902
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!