Με επιτυχία η Β΄ Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου

ImageΣτο Ίδρυμα «η Θεοτόκος» – το οποίο λειτουργεί στο Ίλιον ως κέντρο ειδικής και επαγγελματικής κατάρτισης για άτομα με νοητική υστέρηση – φιλοξενήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2010 η Β’ Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Η σύναξη είχε δύο τμήματα· ένα με ποιμαντικές κατευθύνσεις και ένα σεμινάριο σχετικά με τη διοίκηση και οικονομική διαχείριση των ενοριών.

Στο πρώτο μέρος ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο οποίος εξέφρασε το όραμά του για την τοπική Εκκλησία που η συγκατάβαση του Θεού και η ψήφος των Αρχιερέων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος τον κάλεσαν να υπηρετήσει.

Κομβικό παράδειγμα του κ. Αθηναγόρα ήταν η παραβολή της σαγήνης (=δίχτυ) που ρίχνεται στη θάλασσα (Ματθ. 13, 47-50), η οποία όταν ανέβει στην επιφάνεια είναι γεμάτη από καλά ψάρια αλλά και από ψάρια ψόφια και από ψάρια έτοιμα να ψοφήσουν και από ψάρια ακρωτηριασμένα και από άχρηστα σκουπίδια του βυθού.

Όρισε την Εκκλησία ως ιατρείο, στο οποίο ανάγκη να εισέλθουν έχουν οι ασθενούντες. Ανέλυσε λεπτομερώς τις σκέψεις του για τη διοίκηση της Μητροπόλεως, τονίζοντας ότι δεν πρέπει οι ιερείς της Μητροπόλεως να τον αισθάνονται ως διοικητή αλλά ως αδελφό και πατέρα.

Μίλησε για τις σχέσεις μεταξύ των εφημερίων και ειδικότερα των συνεφημερίων, ενώ καθόρισε χρόνο συναντήσεων αποκλειστικώς με τους ιερείς μία φορά την εβδομάδα, επιπλέον των ωρών που ο Σεβασμιώτατος δέχεται όλον τον λαό για συζήτηση στο γραφείο του.

Όρισε ως στόχο την αύξηση των προσπαθειών των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως για τη διακονία του λαού του Θεού, ώστε σύμφωνα με το χάρισμά του ο καθένας τους να βοηθήσει για να πραγματοποιηθεί σε χρόνο και χώρο αυτό που είναι η Εκκλησία: η αγάπη και κοινωνία μεταξύ των μελών της αρχικά, η οποία οδηγεί και στην αγάπη και την κοινωνία με τον Θεό.

Στο δεύτερο μέρος, πρακτικές συμβουλές έδωσε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Εμμανουήλ Σέρβος, ενώ ενημέρωση για τις νέες διατάξεις και τις εξελίξεις στα οικονομικά θέματα των ναών έκανε ο π. Μακάριος Μάτσος.

Στην αναμονή πριν την έναρξη των εργασιών, στο διάλειμμα και στο τέλος της σύναξης, τα παιδιά και οι εργαζόμενοι του ιδρύματος πρόσφεραν πλούσιο τραπέζι με καφέ και γλυκό αλλά και θαυμάσιο μεσημεριανό γεύμα.

Image

Εμφανίσεις: 97670
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!