Ρεθύμνης Ευγένιος "Δεν πρέπει να φοβόμαστε κανένα κίνδυνο και καμία κρίση"

ImageΜε λαμπρότητα και κατάνυξη, το Ηράκλειο τίμησε σήμερα τη μνήμη του πολιούχου και προστάτη του Αγίου Μηνά.

Το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό έγινε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου με συλλειτουργούς τους Ιεράρχες της Εκκλησίας Κρήτης.

Στο λόγο του ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος μίλησε για μεγάλη ημέρα του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα, τονίζοντας ότι ο Άγιος Μηνάς είναι παρών και μας ευλογεί.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η σημερινή πάνδημη σύναξη φανερώνει την αγάπη και τον σεβασμό όλων μας προς τον τιμώμενο Άγιο.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος επίσης στο κήρυγμα του μίλησε για τα βαθύτερα νοήματα της γιορτής και έκανε επίκαιρους παραλληλισμούς.

Δεν πρέπει, ανέφερε, να φοβόμαστε κανένα κίνδυνο και καμιά κρίση αλλά να έχουμε την ελπίδα μας στον Άγιο Μηνά και σ΄ όλους τους Αγίους και μάρτυρες. Μάλιστα ο κ. Ευγένιος αναφέρθηκε και στο θαύμα του Αγίου Μηνά το Πάσχα του 1826, όταν ο Άγιος παρουσιάσθηκε έφιππος και απέτρεπε τη σφαγή των Ηρακλειωτών από τους Τούρκους.

Στη Θεία λειτουργία παρέστησαν βουλευτές του Νομού, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης, η Νομάρχης, δήμαρχοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και χιλιάδες πιστοί που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό αλλά και τους γύρω από αυτόν χώρους.

Μετά το τέλος της λειτουργίας έγινε με κατάνυξη η καθιερωμένη λιτανεία του Ιερού λειψάνου και της σεπτής εικόνας το Αγίου στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου με την συμμετοχή της δημοτικής Φιλαρμονικής και αγήματος του Στρατού και ακολούθησε δεξίωση στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Οι εκδηλώσεις για τον πολιούχο του Ηρακλείου συνεχίζονται στις 7 το βράδυ στον Θεατρικό Σταθμό Δήμου Ηρακλείου όπου θα δοθεί θεατρική παράσταση "Άγιος Μηνάς, ο καπετάνιος του Χάνδακα", από τους νέους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης την οποία θα συνοδεύσει μουσικά ο κ. Μανώλης Παπαδάκης με το συγκρότημά του, ενώ θα απονεμηθούν βραβεία των διαγωνισμών ζωγραφικής μαθητών.

Εμφανίσεις: 76475
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!