Λαρίσης Ιγνάτιος «Όλη η διακονία του Αγίου Νεκταρίου ήταν διακονία ως δούλου του Θεού»

ImageΜε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η εορτή του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη, στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού.

Το απόγευμα τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, ο οποίος και μίλησε στο εκκλησίασμα και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και του Επιχώριου Επισκόπου.

Την ημέρα της εορτής τελέσθηκε η τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και των δυο άλλων ιεραρχών.

Την διακονία του λόγου κατά τη Θεία Λειτουργία, την είχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον δούλο του Θεού.

Τι σημαίνει να είναι κανείς δούλος του Θεού; Να ευλαβείται τον Θεό; Να αγαπά τον Θεό; Και να δίνει όλη του την καρδιά για την αγάπη του Θεού; Όλη η διακονία του Αγίου Νεκταρίου ήταν διακονία ως δούλου του Θεού.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης τόνισε: «Μπορεί να συκοφαντήθηκε από τους ανθρώπους, να εκδιώχθηκε, να δέχθηκε τα πεπυρωμένα βέλη της συκοφαντίας, όμως παρέμεινε σε όλη του την ιερατική και αρχιερατική διακονία, ένας απλός δούλος του Θεού».

«Και βλέπουμε πως ο Θεός δοξάζει τους δούλους του. Δεν είναι απλώς ο Άγιος που τιμάται στην πατρίδα μας, αλλά ο Άγιος που τιμάται σε ολόκληρη την οικουμένη», κατέληξε ο κ. Ιγνάτιος.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, αφού ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς που επισκέφτηκαν την Μητρόπολη Καστορίας και λάμπρυναν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού, ευχήθηκε στους άρχοντες και τον λαό της Μητροπόλεώς του, να έχουν υγεία και δύναμη και δια των πρεσβειών του Αγίου Νεκταρίου ο Θεός να εκπληρώνει τα αιτήματα της καρδιάς τους.

Να σημειωθεί πως πλήθος ανθρώπων κατέκλισε τον μεγαλόπρεπο Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, ασπάσθηκε την ιερά εικόνα του Αγίου αλλά και προσκύνησε κομμάτι λειψάνου του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου.

Τέλος, ενημερώνουμε τους επισκέπτες της Romfea.gr, πως ξεκίνησαν στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, οι εκδηλώσεις για τα ελευθέρια της πόλεως της Καστοριάς και τον Άγιο Μηνά, πολιούχο και ελευθερωτή της Καστοριάς.

Το Πρακτορείο μας θα είναι και πάλι πρώτο στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή, από τις εκδηλώσεις στην ακριτική περιοχή της Μακεδονίας μας.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 93010
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!