Η πρώτη λειτουργία του Κεντρώας Νικηφόρου στα Χανιά

ImageΜε ιδιαίτερη συγκίνηση υποδέχθηκαν για πρώτη φορά, ο Καθηγούμενος και οι μοναχοί της Αγίας Τριάδος Χανίων, τον πνευματικό τους πατέρα ως νέο Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής αφού του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή χθες βράδυ, μετά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Χανίων.

Σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικηφόρος ιερούργησε στο καθολικό της
Μονής και εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στα πρώτα χρόνια της ιερατικής του διακονίας στα Χανιά αναφερόμενος ειδικά στον μακαριστό και ελεήμονα όπως τον χαρακτήρισε Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Νικηφόρο αλλά και στην μακαριστή ορφανοτρόφο των Χανίων Γερόντισσα Αμφιλοχία Κουφάκη που τον ευεργέτησαν στο πέρασμά του από τα Χανιά.

Εδώ είναι είπε μεταξύ άλλων η μετάνοια μου, εδώ έγινα κληρικός, εδώ άφησα τα μαλλιά μου από την μοναχική μου κουρά, ενώ ευχαρίστησε την αδελφότητα της Μονής που στέκεται στο πλευρό του και που του προσέφερε εναν αρχιερατικό μανδύα εις ανάμνηση της πρώτης του Θείας Λειτουργίας.

Ο Καθηγούμενος της Μονής καλοσωρίζοντας τον Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κ.Νικηφόρο ανέφερε «Σας ευλογούν και σας χαριτώνουν σήμερον έτι περισσότερον δια της αφίξεως σας Σεβασμιώτατε, τα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδος και τα τρία χέρια της Παναγίας της Τριχερούσας δια των πρεσβειών των πολυαγαπήμενων σας Αγίων Γερασίμου και Ακακίου των Νέων Ασκητών που θα σας συντροφέυουν πλέον στις απέραντες ιεραποστολικές σας πορείες.»

«Σας καλοσωρίζει από τον ουράνιον κόσμον και η κοινή μας ευεργέτιδα μακαριστή Γερόντισσα Αμφιλοχία Κουφάκη που με το μητρικό της χαμόγελο αγάλλεται και χαίρει ολοψύχως δια την εκπλήρωση ενός πόθου της να περιβληθήτε με αρχιερατικά άμφια. Σας υποδέχεται και ο πολύς εδώ περιούσιος λαός του Θεού, οι φίλοι της Ιεράς ημών Μονής που εύχονται εκ των μυχίων της καρδιάς τους να έχετε πολύκαρπον και καλλίκαρπον αρχιερατικήν διακονίαν», πρόσθεσε ο κ. Νικηφόρος.

Να σημειωθεί ότι ο Νέος Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής υποδέχθηκε στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδος νωρίς το πρωί και την εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας που κατέφθασε από την Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους για τις λατρευτικές εκδηλώσεις που αρχίζουν αύριο στα Χανιά προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου και που θα παραμείνει γία μία εβδομάδα στον ναό του Αγίου Νεκταρίου Χανίων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 80632
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!