Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στις Σέρρες η εορτή των Ταξιαρχών

ImageΜε την δέουσα λαμπρότητα, πνευματική κατάνυξη και εκκλησιαστική τάξη, εορτάσθηκε στην καθέδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης η πανευφρόσυνη Ιερά μνήμη των εφόρων και άγρυπνων φρουρών της πόλεως και πρωτεύουσας του Νομού Σερρών και του ευλαβούς λαού αυτής, Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Την τοπική μας θρησκευτική πανήγυρη ελάμπρυναν με την παρουσία τους, προσκεκλημένοι του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και Λαγκαδά κ. Ιωάννης.

Το απόγευμα της Κυριακής 7 Νοεμβρίου στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης.

Σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστει της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, ο οποίος εκφώνησε τον πανηγυρικό, μεστό, αγιογραφικό, αγιοπατερικό και εποικοδομητικό λόγο της ημέρας.

Μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, με την συμμετοχή πλήθους ιερέων και του φιλέορτου λαού της πόλεως, κατά την οποία ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης ομίλησε εποικοδομητικώς και επικαίρως προς το ευσεβές και φιλέορτο εκκλησίασμα.

Image

Εμφανίσεις: 90168
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!