Με επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις του Ι. Ναού Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου Αριδαίας

ImageΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Ιερά Πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου Αριδαίας σε συνδυασμό με τον εορτασμό της απελευθερώσεως της πόλεως.

Το απουσιάζοντα για λόγους υγείας Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ, ο οποίος προέστη των εκδηλώσεων και εκύρηξε τον θείο λόγο κατά την ημέρα της εορτής.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις λάμπρυναν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος –ο οποίος και εκύρηξε κατά τον πανηγυρικό εσπερινό της παραμονής– Ελασσώνος κ. Βασίλειος, Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Ως εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως παρέστη η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδώρα Τζάκρη. Παρέστησαν επίσης οι βουλευτές του Νομού Πέλλας, ο Νομάρχης Πέλλας, ο Δήμαρχος Αριδαίας και ο Δήμαρχος Φλωρίνης και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.Image

Των επισήμων εκδηλώσεων προηγήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση των προσκεκλημένων στο νέο Μουσείο Πέλλας (Τετάρτη 3/11), προσκύνημα στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγ. Γρηγορίου Παλαμά Κουφαλίων και σύντομη επίσκεψη στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας (επισκοπείο).

Το ιερό λείψανο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου θα παραμείνει στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου Αριδαίας προς αγιασμό και προσκύνηση μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 7/11.

Εμφανίσεις: 93647
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!