Με την δέουσα λαμπρότητα αναμένεται η εορτή των Ταξιαρχών στις Σέρρες

ImageΜε την δέουσα λαμπρότητα και πνευματική κατάνυξη αναμένεται να εορτασθεί στην καθέδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης η πανευφρόσυνη Ιερά μνήμη των εφόρων και άγρυπνων φρουρών της ιστορικής πόλεως και πρωτεύουσας του Νομού Σερρών και του ευλαβούς λαού αυτής, Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Την τοπική μας θρησκευτική πανήγυρη θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους, προσκεκλημένοι του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και Λαγκαδά κ. Ιωάννης.

Το απόγευμα της Κυριακής 7 Νοεμβρίου στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό που θα τελεσθεί στις 7:00 θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης.

Την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα προστεί της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, ο οποίος θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας.

Μετά την Θεία Λειτουργία θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, η οποία θα εκκινήσει από του Μητροπολιτικού Ναού και θα διέλθει δια των οδών Ν. Πλαστήρα - Β. Βασιλείου - Ερμού - Πλ. Ελευθερίας, όπου θα τελεσθεί η Ακολουθία της Αρτοκλασίας, - Κύπρου και θα περατωθεί επιστρέφοντας στον Μητροπολιτικό Ναό. 

Εμφανίσεις: 70090
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!