Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Μητροπολίτου πρώην Ρόδου κυρού Αποστόλου

ImageΤελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 31 Οκτωβρίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου Ρόδου το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Ρόδου κυρού Αποστόλου.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Νικόδημος, και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος, Μιλήτου κ. Απόστολος, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος και Ρόδου κ. Κύριλλος.

Τον Επικήδειο Λόγο ἐκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Άγιος Ιερισσού και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος άγιος Ρόδου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους αγίους Αρχιερείς, τους εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών τοπικών Αρχών και το πλήθος του λαού που είχε κατακλύσει τον Ναό και τόνισε ότι ο Μητροπολίτης Απόστολος θα παρεμείνει στη συνείδηση όλων ως ένα φωτεινό παράδειγμα ἀφοσιώσεως στην Εκκλησία και μάλιστα στον ιερό θεσμὸ του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μετὰ την Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο παρετέθη δεξίωση στην αίθουσα των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως και στη συνέχεια γεύμα στους αγίους Αρχιερείς και τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών.

Την προηγούμενη μέρα, Σάββατο 30 Οκτωβρίου, στον κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Ταξιάρχου τελέσθηκε ἡ Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση επί του τάφου του μακαριστού από τον Σεβασμιώτατο Άγιο Μιλήτου, και κατά τον Εσπερινό του Σαββάτου, πάλι στον Ιερὸ Κοιμητηριακό Ναό, από τον Σεβασμιώτατο Άγιο Καρπάθου.

Image

Image

Εμφανίσεις: 85909
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!