Εγκαίνια ναού από τον Μητροπολίτη Κηφισίας Κύριλλο - Φωτογραφίες

ImageΤα εγκαίνια του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010 ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

Να αναφερθεί, ότι της τελετής των εγκαινίων προϊστατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, ενώ της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Στην τελετή των εγκαινίων και στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι Δήμαρχοι Πεύκης, Λυκόβρυσης καθώς και πλήθος πιστών οι οποίοι κατέκλισαν τον ιερό ναό από νωρίς το πρωί.

Ο Μητροπολίτης Κύριλλος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ύδρας για την παρουσία του στα εγκαίνια του ναού, τονίζοντας ότι προσκεκλημένος επίσης ήταν και ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, ο οποίος δεν παρέστη λόγω των καταστροφών από τις πλημμύρες στην Ικαρία.

Ο κ. Κύριλλος εν συνεχεία αναφέρθηκε στην πορεία της αναστηλώσεως του ιερού ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, τονίζοντας ότι «Απρίλιος 1971 – Οκτώβριος 2010, όπου με ένα σταθμό το 1991 όπου ανεβήκατε επάνω από το υπόγειο στον ναό».

«Τόσα χρόνια επίπονης πορείας για να φτάσουμε σήμερα σ΄ αυτήν την ευλογημένη ημέρα, και να τελέσουμε τα εγκαίνια αυτού του περικαλλεστάτου ιερού ναού των Αγίων Αποστόλων εδώ στην Πεύκη», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Κηφισίας.

Επίσης, τόνισε «εύχομαι ο Κύριος να αναπαύσει τις ψυχές όλων εκείνων που κουράστηκαν και έδωσαν εργασία, έδωσαν ιδρώτα, έδωσαν αίμα, έδωσαν όλο τους τον εαυτό για να ανεγερθεί αυτός ο ναός».

Από την πλευρά του ο π. Ευστράτιος Φελέκης ο οποίος είναι ο πρωταγωνιστής του έργου αυτού, ένας ακούραστος εργάτης της Εκκλησίας, που εργάστηκε και εργάζεται αθόρυβα, χωρίς προβολές, αλλά με διακριτικό γνώρισμα το φιλήσυχό του χαρακτήρα, συγκινημένος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη του για τα εγκαίνια που τέλεσε σήμερα μετά από 39 ολόκληρα χρόνια.

Τέλος, ο π. Ευστράτιος μεταξύ άλλων τόνισε: «Σεβασμιώτατε, εάν ο τρούλος είχε φωνή θα έλεγε, ότι δεν χτίστηκα από χρήματα αλλά από ήθος με στηρίγματα τις τέσσερεις κολώνες, που λέγονται πίστη, ήθος, διαφάνεια και αγαθότητα».

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 110196
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!