Πρώτη σύναξη Κατηχητών - τριών στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου

ImageΜε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύναξη Κατηχητών-τριών και στελεχών Νεανικού έργου της νεοσυσταθείσης Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιλίου.

Στην εκδήλωση αυτή μίλησε με αμεσότητα προς τους κατηχητές ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ.κ. Αθηναγόρας στηριζόμενος στην φράση τού Α΄ Εωθινού δοξαστικού «τοις μαθηταίς επειγομένοις».

Τόνισε την ανθρώπινη πλευρά της σχέσεως μεταξύ μαθητών και Θεανθρώπου και υπογράμμισε την σπουδή των δύο πλευρών να συναντηθούν μεταξὺ τους μετὰ την Ανάσταση.

«Ο Χριστὸς – συνέχισε- συνδιαιωνίζει μέσα στους αιώνες· μένει μαζὶ μας συνέχεια, εξακολουθεί να είναι μαζί μας στα πρόσωπα των πνευματικών μας πατέρων, των τυχαίων ανθρώπων, του καθενός ξεχωριστά... Και οι κληρικοὶ επείγονται να βρίσκονται σε επικοινωνία με τους πιστοὺς... Ο Επίσκοπος λαμβάνει τον ρόλο να συντονίζει αρμονικὰ την αδημονία των ανθρώπων για να  βγαίνει μελωδία».

Ὁ Σεβασμιώτατος ακόμη παρουσίασε το έργο της κατήχησης  στην σημερινή κοινωνία  και έκανε αναφορά στους υπευθύνους ιερείς για την ιστοσελίδα της μητροπόλεως, το τμήμα βυζαντινής μουσικής και το τμήμα αντιαιρετικού αγώνα.

«Καλείστε – συμπλήρωσε – να συμπορευθείτε με τον θάνατο του Χριστού και την Ανάστασή Του εν ελευθερίᾳ» και κατακλείοντας τον λόγο του είπε: «Αυτό, που είναι ζωντανὸ στο χώρο της Εκκλησίας είναι η συμμετοχή στο θάνατο του Χριστού και στην  Ανάστασή Του».

Ἡ εκδήλωση έκλεισε με την επίδοση των διοριστηρίων των κατηχητών-τριών καθώς και των κατηχητικών βοηθημάτων για όλες τις βαθμίδες κατηχήσεως σε ηλεκτρονική μορφή ( CD).

Image

Εμφανίσεις: 100425
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!