Απολογήθηκε χθες ο Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου Παΐσιος

ImageΣφόδρα ενοχλημένος και απογοητευμένος εξακολουθεί να είναι με παράγοντες της προηγούμενης δημοτικής Αρχής του Δήμου Ροδίων ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παϊσιος που έχει εμπλακεί σε απίθανες περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη και βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βαρύτατη κατηγορία της υπεξαίρεσης ποσού 1.238.384,30 ευρώ, προερχόμενου από δήθεν επιχορηγήσεις προς την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δημοκρατική της Ρόδου" ο Σεβασμιώτατος δεν κρύβει την αγανάκτηση του συγκεκριμένα για το γεγονός ότι στα πλαίσια της έρευνας που έχει διενεργηθεί παράγοντες της προηγούμενης απελθούσης διοίκησης του Δήμου Ροδίων επιχείρησαν με καταθέσεις τους να πείσουν ότι το προϊόν των δήθεν επιχορηγήσεων κατέληγε πράγματι στη Μητρόπολη και διετίθετο για τις ανάγκες της και σε φιλανθρωπικούς σκοπούς όταν ήταν κοινός τόπος, όπως επεσήμανε και χθες απολογούμενος ο αγαπητός ποιμενάρχης, ότι κατόπιν εντολών του τότε μητροπολίτη Απόστολου η Μητρόπολη χρησιμοποιήθηκε ως μεσάζων για να καλυφθούν δαπάνες του Δήμου που δεν προέβλεπε το δημόσιο λογιστικό. 

Ο κ. Παϊσιος που επέμεινε χθες απολογούμενος συμπληρωματικώς στα όσα έχει ήδη καταθέσει για την υπόθεση αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κανένας περιοριστικός της ελευθερίας του όρος. 

Θυμίζουμε ότι έχει βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ ως εγγύηση! Ο κ. Παϊσιος κλήθηκε συγκεκριμένα σε συμπληρωματική απολογία για πτυχή της δικογραφίας που αφορά την υπόθεση των εικονικών επιχορηγήσεων ύψους 1.788.393 ευρώ και συγκεκριμένα για το ζήτημα της έκδοσης και εκτέλεσης χρηματικού εντάλματος συνολικού ύψους 106.000.000 δρχ.

Το ως άνω ποσό εμφανίστηκε ότι είχε διατεθεί προς επιχορήγηση της Μητρόπολης, πράγμα που δεν έγινε και τα χρήματα διατέθηκαν σύμφωνα τουλάχιστον με τις απολογίες για την αγορά τροφοκαρτών στο προσωπικό του δήμου.

Ο Σεβασμιότατος που συνοδευόταν από τον δικηγόρο του, κατέστησε σαφές ότι για το ένταλμα των 106.000.000 δρχ. δεν γνωρίζει τίποτε. 
Θυμίζουμε ότι στελέχη της απολογούμενοι στα πλαίσια της αρχικής έρευνας υποστήριξαν ότι οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου με τις οποίες είχε επιχορηγηθεί η Μητρόπολη είχαν ληφθεί νομίμως και δεν έχουν πλαστογραφηθεί όπως τους αποδίδεται στο κατηγορητήριο.

Ισχυρίστηκαν συγκεκριμένα ότι το δημοτικό συμβούλιο είχε νόμιμη απαρτία, ότι τα θέματα των επιχορηγήσεων της Μητρόπολης εισήχθησαν προς συζήτηση νομότυπα, ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα, ότι το σύνολο σχεδόν των δημοτικών συμβούλων της περιόδου υπέγραψαν τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, ότι οι ίδιες αποφάσεις εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ότι κανένας από τους δημοτικούς συμβούλους της περιόδου δεν είχε εκφράσει τότε επιφυλάξεις σχετικά με τη γνησιότητα των αποφάσεων αυτών. 

Χαρακτήρισαν περαιτέρω αόριστους τους ισχυρισμούς των δημοτικών συμβούλων της περιόδου που κατέθεσαν ότι οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου είχαν πλαστογραφηθεί και απέδωσαν τους ισχυρισμούς αυτούς σε πολιτικές και προσωπικές αντιπαραθέσεις.
Σε κάθε περίπτωση υπεραμύνθηκαν της νομιμότητας των ενεργειών τους.

Ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας τόνισε ωστόσο απολογούμενος ότι η προβαλλόμενη δήθεν "άγνοια" των συγκατηγορούμενων του (στελέχη της πρώην δημοτικής αρχής Ρόδου) όπως και ο ισχυρισμός του τέως οικονομικού προϊσταμένου του Δήμου Ρόδου ότι δήθεν η Mητρόπολη έπαιρνε τα χρήματα για να τα διαχειρισθεί "δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια ούτε δέχομαι ότι το Oικουμενικό Πατριαρχείο παίρνει τάχα το 30% των χρημάτων της Mητρόπολης Pόδου γι' αυτό και τα χρήματα των "επιχορηγήσεων" δεν εμφανίζονται τάχα στα βιβλία της. Όλα τα έσοδα της Mητρόπολης Pόδου εμφανίζονται πάντοτε κανονικά στα βιβλία της».

Τόνισε μάλιστα ότι η προσπάθεια των συγκατηγορούμενων του να μετακυλίσουν οποιαδήποτε ευθύνη δημοτικού υπαλλήλου ή άλλου προσώπου είναι απαράδεκτη και ανέντιμη.

Εμφανίσεις: 83900
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!