Ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός επέστρεψε από την Γεωργία

ImageΕπέστρεψε χθες αργά το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός από την Τιφλίδα, όπου μετέβη από 11ης έως 16ης Οκτωβρίου ε.ε., για να εκπροσωπήσει τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο  και την Εκκλησία της Ελλάδος, στις εορταστικές εκδηλώσεις επί τη συμπληρώσει 1700 ετών από της ανεγέρσεως του εν Μισχέτη Πατριαρχικού Ναού Σφετιτσχοβέλι (Άγιος Στύλος) και των 1000 ετών από της ανακαινίσεως του υπό του Πατριάρχου Μελχισεδέκ του Α’ (1010μ.Χ.) προσκλήσει του Μακαριωτάτου Καθολικού Πατριάρχου Γεωργίας κ. Ηλία του Β’.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων ο Σεβασμιώτατος συνηντήθη μετά του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Γεωργίας κ. Ηλία και των προσελθόντων Μακαριωτάτων Αρχιεπισκόπων Αλβανίας κ. Αναστασίου, Τσεχίας – Σλοβακίας κ. Χριστοφόρου και των εκπροσώπων των λοιπών ανά τον κόσμο Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την ακριτική επαρχία Ντετοπλιτσκάρο και Χερέτι, στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν την οποία διαποιμάνει ο Επίσκοπος Μελχισεδέκ, πνευματικόν τεκνίον και χειροτονία του Σεβασμιωτάτου

Σήμερα το πρωί, Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Ελληνοχωρίου, Δήμου Διδυμοτείχου, και το απόγευμα στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α. Ορεστιάδος, τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό επί τη ενάρξει της νέας κατηχητικής και ιεραποστολικής περιόδου και μίλησε ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου με θέμα «Τα αίτια της σύγχρονης κρίσης».

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 67615
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!