Ο Ρεθύμνης Ευγένιος υποσχέθηκε πως θα είναι κοντά στον λαό και την νεολαία

ImageΤην πρώτη του λειτουργία, ως μητροπολίτης του Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου, στην Ιερά Μητρόπολη, τέλεσε σήμερα ο κ. Ευγένιος και ακολούθως βρέθηκε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αρκαδίου, όπου πλήθος πιστών τον περίμεναν για να λάβουν τις ευλογίες του και να του ευχηθούν για την εκλογή και την τοποθέτηση του.

Ο νέος μητροπολίτης υποσχέθηκε πως θα είναι κοντά στον λαό, τη νεολαία, τις αγωνίες και την καθημερινότητα των πολιτών, κοντά στους πόνους και τις ανάγκες των πιστών, αγωνιζόμενος, παράλληλα, ώστε να βελτιωθούν οι σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας.

Απευθυνόμενος σε όλους τους Ρεθεμνιώτες μίλησε για την ιστορία του τόπου και τα όσα αυτός έχει προσφέρει, τόσο στα γράμματα, όσο και τον πολιτισμό.

Ο κ. Ευγένιος έφτασε χθες στο Ρέθυμνο, όπου τον υποδέχτηκαν το σύνολο της ιεραρχίας του νησιού, σύσσωμες οι αρχές του νομού, οι υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου και Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, η βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, Γιάννης Πλακιωτάκης, Δημήτρης Γιαννουλάκης και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης.

Στην πλατεία του Άγνωστου Στρατιώτη, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, τον καλωσόρισε στην πόλη, με την ευχή να βοηθήσει τον τόπο στα προβλήματα του, τόσο σε πνευματικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Ο κ. Πανάρετος, εκπροσώποντας την κυβέρνηση στην τελετή ενθρόνισης, που ακολούθησε, εξέφρασε τη χαρά του για τον λόγο και τις σκέψεις του νέου Ιεράρχη, καθώς, όπως είπε, αντιλήφθηκε πως έχει την επιθυμία, αλλά και τις δυνατότητες να βοηθήσει την τοπική κοινωνία και τους νέους.

Φώτο: Romfea.gr

Εμφανίσεις: 78977
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!