Πρόγραμμα Ενθρονίσεως Μητροπολίτου Ρεθύμνης Ευγενίου

ImageΤο Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η Ενθρόνιση του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιου, ο οποίος νωρίτερα, τη Δευτέρα, θα δώσει την, κατά νόμο, Διαβεβαίωσή του ενώπιον του Εξοχοτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κυρίου Κάρολου Παπούλια.

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010, στις 10.30 π.μ., στα όρια της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοπότάμου, στην εθνική οδό στο ύψος των Σισσών τον κ.κ. Ευγένιο θα υποδεχθούν ο Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, κ.κ. Ειρηναίος, Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και ο Νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γεώργιος Παπαδάκης.

Στις 11.30 π.μ. στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτου θα γίνει η επίσημη υποδοχή από τον Δήμαρχο Ρεθύμνου, κ. Γεώργιο Μαρινάκη, την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, τις Αρχές, τον Ιερό Κλήρο και τους πιστούς. Θα σχηματιστεί επίσημη πομπή με τη συμμετοχή αγήματος και μουσικής από την οδό Αρκαδίου προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό θα γίνει η επίσημη τελετή της Ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτου μας, ο οποίος στη συνέχεια και εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού θα δεχθεί τις ευχές όλων, ενώ στην έξοδο θα δοθεί ένα κέρασμα.

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 το πρωί θα τελεστεί θεία Αρχιερατική Λειτουργία,

Εμφανίσεις: 68120
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!