Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Αλικαρνασσού Εμμανουήλ

ImageΜε την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε το τεσσαρανονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αλικαρνασσού κυρού Εμμανουήλ, αφού προηγουμένως τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου συμπαραστατουμένου υπό του ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως, του πνευματικού της Ιεράς Μητροπόλεως π. Προχόρου Βιολέντη, στο παραθρόνιο παρισταμένου και συμπροσευχομένου του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Εξάρχου Πάτμου κ. Αντύπα.

Στο τέλος της επιμνημοσύνου δεήσεως ο Μητροπολίτης μας δι ὀλίγων ανεφέρθη στο προσωπο του εκλιπόντος ιεράρχου ως προς την πίστη του, την αφοσίωσή του, τον σεβασμό του και την προσφορά του τόσο στην Εκκλησία όσο και στην Παιδεία, αλλά και στην εν γένει παρουσία του εκλιπόντος στην ευσεβή Καλυμνιακή κοινωνία.

Μετά το πέρας του Μνημοσύνου ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου π. Παντελεήμων Κρούσκος και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου προσέφεραν στον Ιερό Κλήρο, στις αρχές και στο πολυπληθές εκκλησίασμα τον συνήθη πατροπαράδοτο καφέ με τα σχετικά βουτήματα.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης μας ετέλεσε στο Κοιμητήριο του Αγίου Μάμαντος και στον τάφο του εκλιπόντος Αρχιερέως Αρχιερατικό Τρισάγιο, παρουσία των συγγενών του αειμνήστου Θεοφιλεστάτου Αλικαρνασσού κυρού Εμμανουήλ.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Εμφανίσεις: 83079
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!