Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου

ImageΤο Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Οκτωβρίου Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου γιορτάστηκαν η μνήμη του Αγίου και τα ονομαστήρια του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.

Το Σάββατο το βράδυ αφού εκτέθηκαν σε προσκύνηση τα Ι. Λείψανα του Αγίου τα οποία φυλάσσονται στην Ι. Μητρόπολη τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. ΜΑΚΑΡΙΟΣ και παρευρέθησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ,  Νιγηρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Καισαριανής Βύρωνος και Υμμητού κ. ΔΑΝΙΗΛ, Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Άκκρας κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ και Καμερούν κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ παρά το γεγονός ότι  πανηγυρίζει ο Ι. Ναός του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, Πολιούχου Αθηνών, ελάμπρυνε και ετίμησε με την παρουσία του την πανήγυρι και τον Ποιμενάρχη μας, αφού κατέφθασε στο τέλος του Εσπερινού και ευχήθηκε εγκαρδίως στον Μητροπολίτη μας.

Την Κυριακή το πρωί χοροστάτησε στον Όθρο ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ, ενώ στην Θ. Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ. Με τους ως άνω Σεβ. Αρχιερείς συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Καισαριανής Βύρωνος και Υμμητού κ. ΔΑΝΙΗΛ, Πειραιώς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, Σιδηροκάστρου κ. ΜΑΚΑΡΙΟΣ,  Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Ζάμπιας κ. ΙΩΑΚΕΙΜ, Πατρών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Μεσσηνίας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Μιχαλουπόλεως και Κασοβίας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ της Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας, Ιλίου κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ, Κηφισσίας κ. ΚΥΡΙΛΛΟΣ, ενώ ευχήθηκαν παραστάντες και οι Σεβ. Ζακύνθου κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Παροναξίας κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ και οι Θεοφ. Επίσκοποι Ανδρούσης κ. ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΣ και Φωτικής κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ.

Τον εορτάζοντα Μητροπολίτη μας προσεφώνησε εκ μέρους Κλήρου και Λαού ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ενώ ευχές εκ μέρους των Σεβ. Ιεραρχών του απήυθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισσαριανής κ. ΔΑΝΙΗΛ.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αντιφωνώντας ευχαρίστησε τους Σεβ. Αρχιερείς που από τα πέρατα της Ελλάδος και του κόσμου όλου προσήλθαν για να του ευχηθούν, αλλά και το πλήθος του κόσμου που κατέκλυσε τον Ι. Ναό για να προσευχηθεί για τον Ποιμένα του, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αγάπη του και την συμπαράστασή του στο δύσκολο έργο που επιτελεί εδώ και 4 χρόνια στην Ι. Μητρόπολή μας.

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 80858
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!