Συνεργασία «Αχαρναϊκής Αλληλεγγύης» με Ιερά Μητρόπολη Ιλίου

ImageΗ «Αχαρναϊκή Αλληλεγγύη»  την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 19:00 παρουσίασε τους  σκοπούς  και τις δράσεις της.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων στο Δημαρχείο του Δήμου Αχαρνών Φιλαδελφείας & Μπόσδα .

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι:  ο Βουλευτής περιφέρειας Αττικής κ. Ασπραδάκης Παντελής ,ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης ,ο Βουλευτής περιφέρειας Αττικής κ. Καντερές Νίκος (δια εκπροσώπου) ,ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Φωτιάδης Παναγιώτης, ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Εμμανουήλ  Σέρβος ,Αντιδήμαρχοι , Δημοτικοί Σύμβουλοι , Νομαρχιακοί Σύμβουλοι , Πρόεδροι Δημοτικών Επιχειρήσεων , Πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων , εκδότες και δημοσιογράφοι έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου , ο Αντιπρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ , ο Πρόεδρος των Ρόταρυ Αθηνών κ. Κοντοθανάσης Αθανάσιος , κληρικοί της Αρχιερατικής περιφέρειας Αχαρνών  και πλήθος κόσμου .

Χαιρετισμό απέστειλαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Όθωνας.

Ο Πρόεδρος της Αχαρναϊκής Αλληλεγγύης  κ. Παγώνας Αγγελος , παρουσίασε αναλυτικά τις δομές , το οργανόγραμμα , τις δράσεις και τα προγράμματα στήριξης των κοινωνικά ευπαθών ομάδων . Στην εναρκτήρια ομιλία του υπογράμμισε πως “Η Αχαρναϊκή Αλληλεγγύη δεν ζητάει και δεν παρέχει Ελεημοσύνη.

Η ιδέα της Αχαρναϊκής Αλληλεγγύης στηρίζεται στο πνεύμα της αλληλοβοήθειας και της κοινωνίας μεταξύ πολιτών ….. Θα εργαστούμε ακατάπαυστα μη φειδόμενοι κόπου και μόχθου για να μπορέσουμε να αποδώσουμε στην Κοινωνία, στις ευπαθής ομάδες  , το αυτονόητο, την αξιοπρεπή διαβίωση.  Στηριζόμαστε στην Αλληλεγγύη και  όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο .”

Μετά την προβολή της παρουσίασης , ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Φωτιάδης Παναγιώτης , ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Πρόεδρος της Αχαρναϊκής Αλληλεγγύης  κ. Αγγελος Παγώνας , υπέγραψαν την Διακήρυξη Συνεργασίας .

Ο Δήμαρχος Αχαρνών δήλωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Δήμος Αχαρνών θα είναι Αρωγός και Συμπαραστάτης στο υψηλό κοινωνικό έργο που θα επιτελέσει η Αχαρναϊκή Αλληλεγγύη, σημειώνοντας με έμφαση την στενή συνεργασία Δημοτικής Αρχής – Εκκλησίας – Αχαρναϊκής Αλληλεγγύης και δεσμεύτηκε στην παροχή κτηριακών εγκαταστάσεων για να στεγαστούν οι δράσεις των προγραμμάτων της.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας υπογράμμισε πως ο ρόλος της εκκλησίας είναι δίπλα στον πάσχοντα άνθρωπο, μέσα  στην κοινωνία αλλιώς δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Αναφέρθηκε στο θαύμα του πολλαπλασιασμού των άρτων από  τον Θεό, εξηγώντας πως δεν έγινε με μαγικό τρόπο αλλά ο Χριστός με την θεϊκή του υπόσταση έδωσε το μήνυμα πως θέλουμε πολλά από τους λίγους για να προσφερθούν λίγα σε πολλούς.

Σημείωσε με έμφαση πως θα εργαστεί από κοινού  με την Αχαρναϊκή Αλληλεγγύη να γίνει πραγματικότητα η  ανακούφιση όλων εκείνων των συνάνθρωπων μας  που δοκιμάζονται και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες επιβίωσης και διαβίωσης.

Στην λήξη της εκδήλωσης ο  Πρόεδρος της Αχαρναϊκής Αλληλεγγύης  κ. Παγώνας Άγγελος  ευχαριστώντας όλους όσους παρευρέθηκαν είπε : “Κυρίες και κύριοι θα ήθελα να σας ευχαριστήσω  από καρδιάς για την συγκλονιστική συμμετοχή σας  στην παρουσίαση των σκοπών και των δράσεων της Αχαρναϊκής Αλληλεγγύης.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι παρόλο που υπήρχαν χορηγίες  για ένα σνακ και αναψυκτικό στην εκδήλωση και για ένα δείπνο των επισήμων, η Αχαρναϊκή Αλληλεγγύη   προτίμησε οι συγκεκριμένες χορηγίες να προσφερθούν στους ανθρώπους που γι’ αυτήν είναι οι επίσημοι, σε αυτούς που έχουν ανάγκη”

Image

Image

Εμφανίσεις: 65175
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!