Δεκαπέντε Αρχιερείς θα συμμετάσχουν στην εορτή του Κορίνθου Διονυσίου

ImageΤην Κυριακή 3η Οκτωβρίου ε.ε., ημέρα κατὰ την οποία η Εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, ο Σεβασμιώτατος Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος γιορτάζει τα ονομαστήριά του.

Το βράδυ του Σαββάτου 2α Οκτωβρίου ε.ε. και ώρα 19.00’ στον Ιερὸ Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στήν Κόρινθο Κόρινθο θά τεθοῦν σέ προσκύνηση τά Λείψανα τοῦ Ἁγίου Διονυσίου πού φυλάσονται στήν Ἱ. Μητρόπολη και θα τελεσθεί πολυαρχιερατικὸς Μέγας Εσπερινὸς.

Την Κυριακή 3η Οκτωβρίου ε.ε. στον ίδιο Ι. Ναὸ και ώρα 7.00’ – 10.30’ π.μ. θα ψαλεί Όρθρος και πολυαρχιερατικὴ Θ. Λειτουργία στην οποία θα συμμετάσχουν περί τους 15 Αρχιερείς, οι οποίοι τιμητικά θα πλαισιώσουν τον εορτάζοντα Μητροπολίτη.

Μετὰ το τέλος των Ι. Ακολουθιών ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί με πολλή χαρά τις εόρτιες ευχές των Αρχών και του Ποιμνίου του στον Ι. Ναὸ του Αποστόλου Παύλου, λόγω ελλείψεως χώρου στό Επισκοπείο, όπου προσωρινώς στεγάζεται η Ιερά Μητρόπολη.

Παρακαλούνται οι Χριστιανοί μας όπως με την συμμετοχὴ τους στις παραπάνω εορταστικές Λατρευτικές Ἐκδηλώσεις τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου και βεβαίως ευχηθούν στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, ο οποίος ας σημειωθεί εφέτος συμπληρώνει 4 χρόνια γόνιμης Αρχιερατείας στην Κόρινθο.

Εμφανίσεις: 66088
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!