Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος «Εμπιστέψου τη ζωή σου στα χέρια του Θεού»

Image«Μη φοβάσαι παιδί μου για τις ανθρώπινες αδυναμίες σου. Εμπιστέψου τη ζωή σου στα χέρια του Θεού. Εσύ απλά να θυμάσαι πως Εκείνος θα είναι σε όλη την πορεία της ιερατικής σου διακονίας ο απόλυτος οδηγός  της κάθε σου κίνησης.»

Με αυτά τα λόγια πατρικής αγάπης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος απάντησε στην προσλαλιά του νέου πρεσβυτέρου π. Φιλίππου , διακόνου του Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Νέας Περάμου.

Στην  χειροτονία συλλειτούργησε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος χειροθέτησε σε αρχιμανδρίτη τον π. Φίλιππο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νιγηρίας στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε δημόσια τον Ποιμενάρχη της τοπικής Εκκλησίας για την ηθική και οικονομική συμπαράσταση στην ιεραποστολική του Μητρόπολη και πιο συγκεκριμένα την βοήθεια από τις ενορίες του Αγίου Νικολάου (Νέας Περάμου) και Παναγίας Φανερωμένης (Νέας Ηρακλείτσης), οι οποίες ετησίως συνδράμουν στην οικονομική ενίσχυση της Ενορίας του Ευαγγελιστού Λουκά της πόλεως Μπενίν.

Ο Ελευθερουπόλεως για την επιμόρφωση των κληρικώνImage

Με την ακολουθία του Αγιασμού τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, άρχισαν οι μηνιαίες ιερατικές συνάξεις των κληρικών της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσορίζοντας τους ιερείς, τόνισε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα της συνεχούς επιμόρφωσης των κληρικών για θέματα που αφορούν την ποιμαντική παρουσία της Εκκλησίας στον κόσμο.

Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος των ιερατικών συνάξεων, μιας αρχαίας συνήθειας της Εκκλησίας, όπου ο Επίσκοπος της τοπικής Εκκλησίας έχει την ποιμαντική υποχρέωση της διδασκαλίας στους κληρικούς.

Το γενικό θέμα των εφετινών συνάξεων θα είναι «Τα μυστήρια της Εκκλησίας», ώστε να υπάρξει η δυνατότητα του κοινού προβληματισμού  μέσα από τις ειδικές εισηγήσεις   για  τα τελούμενα από τον ιερέα μυστήρια.

Μετά την εισαγωγική εισήγηση του Σεβασμιωτάτου ακολούθησε  συζήτηση με τους ιερείς οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την δυνατότητα που τους δίδετε δια μέσου των ιερατικών συνάξεων στην δια βίου μάθηση.

Εμφανίσεις: 54822
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!