Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Σπάρτης Ευσταθίου

ImageΜε ιδιαίτερη ευλάβεια και τη δέουσα μεγαλοπρέπεια  εόρτασε  και εφέτος ο λαός και ο κλήρος της Μητρόπολης Σπάρτης τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Ο εφετινός εορτασμός είχε και μία ξεχωριστή διάσταση, αφού στις  31 Αυγούστου  ο προεστώς της τοπικής  μας Εκκλησίας συμπλήρωσε θεία συνάρσει τριάκοντα έτη  καρποβριθούς πνευματικής δεσποτείας.

Αναλυτικότερα, την παραμονή της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εύσταθίου, Κυριακή  19 Σεπτεμβρίου, ετελέσθη στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Σπάρτης Πανηγυρικός  πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και  θείου κηρύγματος.

Χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, ενώ, εκτός του Σεβασμιωτάτου μας, έλαβαν μέρος  και οι  Σεβ. Μητροπολίτες Καστορίας κ Σεραφείμ,  Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Τριφυλίας κ. Χρυσόστομος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Κηφισίας κ. Κύριλλος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος.

Το θείο λόγο κήρυξε με χαρακτηριστική σαφήνεια και μεστότητα επίκαιρων μηνυμάτων ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Την επομένη, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, πραγματοποιήθηκε πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, όπου πλήθος πιστών μετά των αρχόντων της πόλεως και του Νομού, κατέκλυσαν το Ναό, για να τιμήσουν τον καταξιωμένο πνευματικό τους πατέρα και να συμπροσευχηθούν για αυτόν.

Συγκεκριμένα, στον Όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, ενώ στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συμπαραστατούμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες  Καστορίας κ. Σεραφείμ,  Νιγηρίας κ. Αλέξανδρο , Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, Φλωρίνης κ. Θεόκλητο, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Εδέσσης κ Ιωήλ, Ζιχνών  κ. Ιερόθεο, Πατρών κ. Χρυσόστομο, Γόρτυνος κ. Ιερεμία, Κορίνθου κ. Διονύσιο, Τριφυλίας κ. Χρυσόστομο, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας κ. Κύριλλο και τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Ανδρούσης κ. Θεόκτιστο.  Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας  προσήλθαν και συμπροσευχήθηκαν οι  Αρχιερείς Ηλείας κ. Γερμανός, Θηβών κ. Γεώργιος, και Ωλένης κ. Αθανάσιος.

Στο πηγαίο και μεστό κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας επικεντρώθηκε στο νόημα που έχει για τη ζωή του χριστιανού ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου μας.Image

Επίσης, με καρδιακά λόγια εγκωμίασε τις αρετές που κοσμούν την προσωπικότητα του οιακοστρόφου της τοπικής ολκάδος και αποτελούν την αφετηρία και τη σφραγίδα  του πολυδιάστατου έργου  που έχει επιτελεσθεί και εξακολουθεί να επιτελείται  στη γεραρά και ιστορική  Μητρόπολή  μας.

Περατωθείσης της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο και  βαθυστόχαστο λόγο του ευχαρίστησε ολόθερμα τους Αγίους Αρχιερείς οι οποίοι τίμησαν με τη σεπτή  παρουσία τους την επέτειο των ονομαστηρίων του.

Ακόμη, υπογράμμισε την αξία της ταπεινοφροσύνης και της συγχώρεσης στη ζωή του ανθρώπου, αρετές τις οποίες προσπαθεί να μετουσιώνει σε στάση ζωής. Στην κατακλείδα της προσλαλιάς του ευχαρίστησε τις αρχές του νομού μας, τον ευαγή κλήρο και τον ευσεβή λαό για τίς εγκάρδιες ευχές τους.

Ακολούθησε η υποδοχή του πυκνού εκκλησιάσματος στο επισκοπείο που προσήλθε και εξέφρασε τις ευχές του στο Σεβασμιώτατο,  λαμβάνοντας το καθιερωμένο  κέρασμα.

Αξιοσημείωτη υπήρξε η  επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος ήλθε στην πόλη μας, για να εκφράσει δια ζώσης τις εόρτιες ευχές του στον κ. Ευστάθιο.

Το απόγευμα  ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε πολλούς χριστιανούς και εκπροσώπους φορέων και Αρχών  που με εγκαρδιότητα ευχήθηκαν τα προσήκοντα στο Μητροπολίτη μας. Ανάμεσά τους, διακρίνουμε την επίσκεψη των Σεβ. Μητροπολιτών Αργολίδος κ. Ιακώβου, Μεσογαίας κ. Νικολάου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου.

Τέλος, καταγράφουμε και τήν επίσκεψη του Δημάρχου Σπάρτης κ. Χρήστου Πατσιλίβα και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Σπαρτιατών, που ενεχείρισαν στο Σεβασμιώτατο αναμνηστικό τιμητικό δίπλωμα για τη συμπλήρωση τριακονταετούς αγλαοκάρπου και πολυκάρπου ποιμαντορίας.

Ο προεστώς της Ι. Μητροπόλεώς μας τους ευχαρίστησε για την άψογη και εποικοδομητική συνεργασία τους. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σπαρτιατών εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της δημοτικής Αρχής στο Σεβασμιώτατο, διότι όλα αυτά τα χρόνια, όταν του ζητήθηκε, έδωσε πρόθυμα τις εύστοχες παραινέσεις του, βοηθώντας στην επίλυση σοβαρών θεμάτων της τοπικής μας κοινωνίας και, διατυπώνοντας τις εόρτιες ευχοπροσρήσεις του, του ευχήθηκε υγεία, μακροημέρευση και τελεσφορία στον επίπονο αγώνα της διακονίας του λαού του Θεού.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 88535
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!