Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης Ευγένιος

ImageΤην Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010 ο νέος εψηφισμένος Μητροπολίτης Ρεθύμνου & Αυλοποτάμου κος Ευγένιος επισκέφτηκε το Φανάρι για την επιβεβλημένη  υποβολή σεβασμάτων στην Θεοτίμητον Κορυφή της Ορθοδοξίας τον Οικουμενικο Πατριάρχη κο Βαρθολομαίο επι τη αναλήψει των νεων καθηκόντων του.

Ἡ Α.Θ.Παναγιότης, ὁ Πατριάρχης, ἐδέχθηκε σε  ακρόαση :

Τόν Σεβ. Ἀρχιεπίσκοπον Κρήτης κ. Εἰρηναῖον, μετά τοῦ νεοεκλεγέντος Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης καί Αὐλοποτάμου κ. Εὐγενίου, ὑποβαλόντος σέβη ἐπί τῇ ἐκλογῇ αὐτοῦ, εἰς τον οποίον  ὁ Πατριάρχης εὐχήθηκε  εὐλογημένην ποιμαντορίαν. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνου & Αυλοποτάμου συνοδευόταν επίσης από τους  Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτη κ. Γεράσιμο Μαρματάκη, Ἡγουμένου τῆς Ἱ. Μονῆς Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἀγκαράθου, τοῦ Ἱερολ. Διακόνου κ. Προδρόμου Ξενάκη, τοῦ Ἐντιμολ. κ. Ἰωάννου Δαμαρλάκη, Ἄρχοντος Διδασκάλου τοῦ Ψαλτῆρος τῆς Ἁγίας τοῦ Χριστοῦ Μ. Ἐκκλησίας, τοῦ Ἐντιμ. κ. Γεωργίου Βλατάκη, Δικηγόρου – Θεολόγου , Προέδρου του Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής <<ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ>> ἐξ Ἀθηνῶν, καί τοῦ Ἐντιμ. κ. Θεοδούλου Ζεάκη, Ταξιδιωτικοῦ Πράκτορος, ἐξ Ἡρακλείου.

Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα χαράς και ικανοποίησης   υποδέχτηκε  τον νέο Μητροπολίτη Ρεθυμνης  κο Ευγένιο ο Παναγιώτατος ενώ δεν έκρυψε την χαραν του για τους συνοδεύοντας αυτόν. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κος Βαρθολομαίος του ευχήθηκε να είναι στερεωμένος , να είναι δυνατός στο δύσκολο έργο που του ανέθεσε η Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνου & Αυλοποτάμου  ειπε στον Παναγιώτατο << Ηλθα Παναγιώτατε Πάτερ και Δέσποτα στην ευσεβή πηγή της Ορθοδοξίας και του Γένους μας, για να υποβάλλω τα σεβάσματα μου στο Σεπτό Πρόσωπο Σας και να εκφράσω ταπεινά την αγάπη μου , την ευγνωμοσύνη μου και την αταλάντευτη αφοσίωση μου στη Μεγάλη Εκκλησία που πάντοτε φιλόστοργα προνοεί και μας αγκαλιάζει όλους…>>

Αντηλλάγησαν δώρα , όπως η εθιμοτυπική κουλούρα του κρητικού γάμου στολισμένη με λουλούδια και μπατανία κρητική αληθινό κομψοτέχνημα εκ μέρους του Αγίου Ρεθύμνης καθώς και ένα περίτεχνο εγκόλπιο πιστό αντίγραφο από  μακαριστό Ιεράρχη της Κρήτης ειδικά κατασκευασμένο για την περίσταση  , ενώ ο Παναγιότατος προσέφερε στον νεοκλεγέντα Δεσπότη μία αρχιερατική στολή.

Εν συνεχεία παρέθεσε γεύμα στην Πατριαρχική τράπεζα σε όλη την   συνοδεία , στην οποία παρεκάθησαν μεταξύ των άλλων και ο Σεβ. Μητρ. Θεοδωρουπόλεως κος Γερμανός ,  ο οποίος τύχαινε να κλείνει τα 80 ετη του, ο Μέγας Αρχιγραμματέας Παν/ος Αρχ. Π. Ελπιδοφόρος  κά. Στην Μεγάλη αίθουσα του θρόνου προσφέρθηκε  καφές σε όλους τους συνδαιτυμόνες, ενώ ο Παναγιώτατος έδειχνε την ικανοποίηση του για την παμψηφεί εκλογή του Μητροπολίτη Ρεθύμνου & Αυλοποτάμου κου Ευγενίου αλλά και για τα δείγματα ενότητας που έδειξε η Ιεραρχία της Κρήτης σε τούτη την εκλογή.

Επίσης ο κος Γεώργιος Βλατάκης, από ετών φίλος και άνθρωπος  εγνωσμένης αφοσιώσεως στο Φανάρι, ανέφερε στον Παναγιώτατο κατά την υποδοχή στο Πατριαρχικό γραφείο ότι << δεν μπορούμε να περιγράψουμε με λόγια τα αισθήματα που πλημμυρίζουν την ψυχή μας κάθε φορά που βρισκόμαστε στο ταπεινό Φανάρι , δεν είναι δυνατόν με λόγια να εκφράσουμε τη συγκίνηση μας όταν βρισκόμαστε κοντά Σας κι όταν βλέπουμε την σεβασμία μορφή Σας. Οι Κρήτες αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί ανήκουμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και η αγάπη μας είναι εγνωσμένη , οι δε προσευχές μας ως θυμίαμα αναδύουν στο Κύριον …..>>

Την επομένη ημέρα , παρηκολούθησαν όλοι τον Εσπερινό του Σαββάτου στον οποίο χοροστάσησε ο Παναγιώτατος στον Ιερο Ναό Αγίου Γεωργίου ενώ ακολούθως  μετέβησαν στην νήσον Χάλκην όπου μετα από πρόσκληση του Παναγιωτάτου παρηκολούθησαν υπαίθρια μουσική εκδήλωση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Κάθε φορά η επίσκεψη στο Φανάρι είναι ξεχωριστή και τούτη η συνάντηση ήταν ξεχωριστή ,ήταν ευλογημένη.

 

Εμφανίσεις: 74975
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!