Δημητριάδος Ιγνάτιος "Η Ορθοδοξία δεν απειλείται, ούτε προσβάλλεται"

ImageΜε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διήμερου Συνεδρίου Στελεχών Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Κατά την 2η ημέρα του Συνεδρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο στον Ι. Ν. Αγίου Μοδέστου Μελισσατίκων.

Ακολούθως, στο Συνεδριακό Κέντρο «Θεσσαλία», παρουσιάστηκε το νέο κατηχητικό βοήθημα της τοπικής Εκκλησίας, με τίτλο «Οι Άγιοι του τόπου μας», το οποίο είναι καρπός της κατηχητικής ομάδος του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Βόλου.

Κατακλείοντας το Συνέδριο ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες για την άψογη οργάνωση και πληθωρική συμμετοχή, προέβη σε λεπτομερή ενημέρωση για τις δράσεις στις οποίες θα στραφεί η τοπική Εκκλησία κατά το τρέχον Ιεραποστολικό έργο.

Τόνισε την ιδιαίτερη προσοχή που θα δοθεί στην κοινωνική πρόνοια και προσφορά, δεδομένης της εκτάκτου και δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διέρχεται η πατρίδα μας, έργο το οποίο πρέπει να συνοδεύει οπωσδήποτε την εκ των ων ουκ άνευ πνευματική δραστηριότητα εκάστης ενορίας.

Στη συνέχεια προέβη στην περιγραφή του σύγχρονου Εκκλησιαστικού σκηνικού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τόνισε την ανάγκη ενότητας και απόκρουσης κάθε φοβικού συνδρόμου που θέλει να καθυποτάξει τις συνειδήσεις των πιστών, περιχαρακώνοντάς τους στα στενά και περιορισμένα πλαίσια μιας αδικαιολόγητης κλειστοφοβικής πραγματικότητας.

Επεσήμανε, χαρακτηριστικά ότι «Κατέχουμε την αλήθεια, κατέχουμε τον ήλιο της Δικαιοσύνης του Ιησού Χριστού, δεν πρέπει να φοβόμαστε τίποτα και κανένα. Η Ορθοδοξία δεν απειλείται, ούτε προσβάλλεται. Η Εκκλησία ανοίγεται για να συναντήσει τον πλανεμένο και χαμένο αδελφό, μιμούμενη το παράδειγμα του Κυρίου ο Οποίος ήλθε «αμαρτωλούς σώσαι». Εργαζόμαστε για την ενότητα της Εκκλησίας, έχοντας την αυτοσυνειδησία της Ορθόδοξης αλήθειας».

Τέλος ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος προχώρησε στην χειροθεσία των νέων κατηχητών και επέδωσε τους σχετικούς διορισμούς

Εμφανίσεις: 56518
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!