Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος «Με την Ρωσία μας ενώνουν πολλά»

ImageΣτην Αγία Ρωσία αφίχθη πριν από μια ώρα περίπου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, προκειμένου να μεταφέρει και πάλι ένα από τα μεγαλύτερα ιερά κειμήλια της Ορθοδοξίας, το δεξί χέρι του Αγίου Σπυρίδωνα Επισκόπου Τριμυθούντος.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο της Μόσχας, ο κ. Νεκτάριος τόνισε: «Η Κέρκυρα και η Ρωσία είναι βαθιά συνδεδεμένες θρησκευτικά, ιστορικά, πολιτισμικά κυρίως, η Ορθοδοξία μας ενώνει. Στη δίνη του ιστορικού χρόνου οι συγκυρίες με ιδιαίτερα μοναδικό τρόπο συνέβαλαν ώστε η τοπική μας θρησκευτική, ιστορική και πολιτισμική πραγματικότητα να έχει συνδεθεί στενά με εκείνη της ομόδοξης Ρωσίας.

«Η σημερινή προσκυνηματική  μας επίσκεψη πραγματοποιείται προκειμένου να έχει τη δυνατότητα ο αδελφός ορθόδοξος ρωσικός λαός να οικειωθεί την χάρη και το έλεος του σεπτού λειψάνου του Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος Προστάτη και Πολιούχου του νησιού μας», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας.

Επίσης, ο κ. Νεκτάριος τόνισε, ότι «Εκείνο που μας παρακίνησε στην απόφασή μας για μεταφορά για δεύτερη φορά της σεπτής δεξιάς χειρός του Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος στην Ρωσία, ήταν η βαθιά και ειλικρινής θρησκευτικότητα του ρωσικού λαού, ο ένθερμος πόθος, η εγκάρδια και ανιδιοτελής πίστη και ιδιαίτερα ο βαθύτατος σεβασμός προς τον Άγιο Θαυματουργό Σπυρίδωνα.»

Επίσης αναφέρθηκε και στις σχέσεις των δύο χωρών Ελλάδας και Ρωσίας, τονίζοντας ότι «Η επίσημη αυτή επίσκεψη μάς παρέχει τη δυνατότητα ανανεώσεως και συσφίξεως των σχέσεων των δυο χωρών μας σε εκκλησιαστικό επίπεδο και ταυτόχρονα αποτελεί εφαλτήριο μιας γόνιμης και διαρκούς συνεργασίας σε πολλούς τομείς.»

«Ιστορικά οι σύνδεσμοί μας με την ρωσική πραγματικότητα είναι πολλοί. Στον Εκκλησιαστικό χώρο ξεχωρίζουν οι φωτισμένες προσωπικότητες του Ε. Βούλγαρη και του Ν. Θεοτόκη, στον στρατιωτικό η προσωπικότητα του ναυάρχου Ουσακώφ, ο οποίος έσωσε το νησί μας από τις λεηλασίες των Οθωμανών και έθεσε τις βάσεις για το Σύνταγμα των Επτανήσων, ενώ στο πολιτικό και πολιτισμικό κυριαρχεί η προσωπικότητα του πρώτου Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Νεκτάριος.

Κλείνοντας, ο κ. Νεκτάριος τόνισε, ότι «η κορωνίδα όμως όλων είναι ο πολυτιμότατος όμως θησαυρός του νησιού μας, δηλ. το σεπτό σκήνωμα του Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος. Χαιρετίζουμε λοιπόν τον ευγενή ρωσικό λαό και ελπίζουμε να είναι πλούσιες οι ευλογίες του Αγίου Σπυρίδωνος κατά την παρουσία της δεξιάς χειρός του στην ομόδοξη Ρωσία.»

Εμφανίσεις: 89880
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!