Θερμή υποδοχή στον Μητροπολίτη Κηφισίας από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

ImageΕθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, στον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, στο Δημαρχείο της πόλης, την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010. 

Στη συνάντηση είχαν προσκληθεί και παραβρέθηκαν οι εφημέριοι των Ιερών Ναών Αμαρουσίου, ο Σύλλογος ανεγέρσεως Ι.Ν. Αναλήψεως Παμμεγίστων Ταξιαρχών και Αγίου Δημητρίου στην περιοχή Αναβρύτων και η Ερανική Επιτροπή ανεγέρσεως Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης και Αγίου Μηνά στην περιοχή του Κοιμητηρίου. 

Ο κ. Κύριλλος εξέφρασε τη συμπαράσταση και τη διάθεση να βοηθήσει η Μητρόπολη το Σύλλογο Ανεγέρσεως του Ι.Ν. Αναλήψεως Παμμεγίστων Ταξιαρχών και Αγίου Δημητρίου, καθώς και την Ερανική Επιτροπή για την ανέγερση του Ι.Ν. της Αγίας Ειρήνης και του Αγίου Μηνά. 

Επίσης κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα όπως:

Οι λεπτομέρειες για την απαλλοτρίωση του προσκυνήματος της Αγίας Φιλοθέης για την ανάδειξή του σε εκλησσιαστικό ιστορικό μνημείο, εγχείρημα που έχει την αμέριστη στήριξη του Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου. 

Η ανάδειξη του βυζαντινού ναϊσκου του Αγίου Νικολάου στον Άγιο Θωμά. 

Το ζήτημα της καθημερινής λειτουργίας στον Ι.Ν. της Παναγίας Νερατζιώτισσας.

Επίσης ο κ. Πατούλης συζήτησε με τον κ. Κύριλλο το ζήτημα της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας της Μητρόπολης με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, του οποίου είναι Πρόεδρος, για τη στήριξη του έργου της «Αποστολής». 

Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα της συνεργασίας της Μητρόπολης με το Δήμο Αμαρουσίου στο κοινωνικό έργο που αναπτύσσει, το οποίο ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει, ενώ αναλαμβάνει και ο ίδιος πρωτοβουλίες, όπως τα γεύματα αγάπης, η απαλλαγή των πολυτέκνων και των ατόμων με αναπηρία από τα δημοτικά τέλη κ.α. 

Image

Εμφανίσεις: 70795
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!