Τίμιο Ξύλο και λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού υποδέχθηκε η Μητρόπολη Διδυμοτείχου

ImageΜε κατάνυξη και ευλάβεια υποδέχτηκε ο ευσεβείς και πιστός λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου το Τίμιο Ξύλο στη Στέρνα του Δήμου Βύσσης και τα Λείψανα του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του ιατρού και θαυματουργού στο Διδυμότειχο, προερχόμενα εκ της Ιεράς Μονής Σαγματά της Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και περί ώραν 6ην απογευματινήν ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Σαγματά Αρχιμ. Νεκτάριος Αντωνόπουλος, μετέφερε  στο Διδυμότειχο τα Λείψανα του Αγίου Λουκά, τα υπεδέχθη στην είσοδο της πόλεως ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τον ιερό Κλήρο και εναπετέθησαν προς προσκύνηση στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό Αγ. Παρασκευής.

Στη συνέχεια το Τίμιο Ξύλο μετεφέρθη στην ενορία της Στέρνας, όπου εκεί το υπεδέχθη στην είσοδο του χωριού ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Βύσσης κ. Παν. Σιανκούρης, ο ιερός Κλήρος και πλήθος κόσμου.

Το Τίμιο Ξύλο κατετέθη στον νεοαναγειρόμενο Ναό του Τιμίου Σταυρού και στη συνέχεια τελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός.

Το πρωί του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό Αγ. Παρασκευής Διδυμοτείχου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Σαγματά Αρχιμ. Νεκτάριος, μίλησε για τον Τίμιο Σταυρό στον Ιερό Ναό της Στέρνας.Image

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Στέρνας του Δήμου Βύσσης, όπου και χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον Εφημέριο της Ενορίας π. Εμμανουήλ Γιορουκίδη, επιβραβεύοντας τον μ΄ αυτό τον τρόπο για τη συμβολή του στην ανέγερση του περικαλλούς Ναού του χωριού.

Το απόγευμα της αυτής ημέρας ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Σαγματά Αρχιμ. Νεκτάριος μίλησε για τον Άγιο Λουκά μέσα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ι. Ναού Αγ. Παρασκευής Διδυμοτείχου.

Εμφανίσεις: 66551
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!