Ο Κηφισίας Κύριλλος τίμησε τους ήρωες της Μικρασιατικής Καταστροφής

ImageΤον εθνομάρτυρα Άγιο Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομο (Καλαφάτη) και των συν αυτώ αγίων αρχιερέων της Μικρασιατικής Καταστροφής, τίμησε σήμερα Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010 μετά από πρόσκληση της Δημάρχου Ν. Ερυθραίας κα Ταμβάκη και των Τοπικών Μικρασιατικών Συλλόγων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωροπού κ. Κύριλλος.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Κύριλλος, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τον Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομο και τους αδίκως σφαγιασθέντες κατά την Μικρασιατική καταστροφή, στο μνημείο των ηρώων που βρίσκεται παραπλεύρως του ιερού ναού της Ευαγγελιστρίας Ν. Ερυθραίας.

Νωρίτερα, ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ν. Ερυθραίας, τέλεσε δύο χειροτονίες μια εις πρεσβύτερον και μία εις διάκονον.

Να αναφερθεί, ότι ο Μητροπολίτης Κύριλλος, απευθυνόμενος προς τους χειροτονηθέντας, τους προέτρεψε πατρικά να τιμήσουν το αξίωμα που τους προσφέρει η Εκκλησία, ακολουθώντας πάντοτε τα λεγόμενα που αναφέρονται στις Πράξεις των Αποστόλων.

Επίσης, αναφέρθηκε και στο σπουδαίο έργο που επιτελεί ο κλήρος στον σύγχρονο κόσμο, τονίζοντας, ότι «οι ιερείς πρέπει να βρίσκονται πάντοτε κοντά στα προβλήματα του λαού».

Τέλος, να σημειωθεί, ότι η μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ αγίων αρχιερέων Γρηγορίου Κυδωνιών, Αμβροσίου Μοσχονησίων, Προκοπίου Ικονίου, Ευθυμίου Ζήλων καθώς και των κληρικών και λαϊκών που σφαγιάσθηκαν κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή, εορτάζεται την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 88831
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!