Μήνυμα Μητροπολίτη Σερρών σε μαθητές και μαθήτριες για την νέα σχολική χρονιά

ImageΜετά τις καλοκαιρινές διακοπές και με ανανεωμένες τις δυνάμεις σας αρχίζει σήμερα για εσάς, με την ευλογία του Θεού που σας μεταφέρει η αγία Εκκλησία μας, μια νέα σχολική χρονιά, γεμάτη με όμορφες προσδοκίες, όνειρα και ελπίδες.

Σε όλη τη διάρκεια αυτού του όμορφου ταξιδιού σας στον κόσμο των γνώσεων θα αποκτήσετε εφόδια πολύτιμα για την μετέπειτα ζωή σας και εμπειρίες ωφέλιμες. Μαζί με την μελέτη όμως σπουδαία παιδαγωγική αξία για την ηλικία σας έχουν η χαρά και το παιχνίδι.

Με την βοήθεια των καλών σας δασκάλων, που σας αγαπούν, θα αρχίσετε μέσα από την μαθησιακή διαδικασία να ανακαλύπτετε τον κόσμο, να αποκτάτε πολύτιμα εφόδια για το ταξίδι της ζωής και να κτίζετε φιλίες που θα βασίζονται στην ειλικρινή αγάπη και την αλήθεια. Οι πνευματικοί και φυσικοί σας γονείς σας καμαρώνουμε μέσα από την καρδιά μας και παίρνουμε δύναμη από το καθαρό και σπινθηροβόλο βλέμμα σας, μέσα στο οποίο λάμπει ο, τι ωραίο και αγνό υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο.

Αγαπητά μου παιδιά,

Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου και με όλη μου την αγάπη, καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά γεμάτη χαρά, πρόοδο και υγεία. Ο Θεός να είναι πάντοτε μαζί σας.

Με πατρική αγάπη και εγκάρδιες ευχές.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Μ Η Ν Υ Μ Α ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ κ. ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Αγαπητά μου παιδιά,

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει σήμερα με την ευλογία του Θεού, κατά την διάρκεια της οποίας καλείσθε να συνεχίσετε την πολύμοχθη προσπάθειά σας για να αποκτήσετε γνώσεις και να κτίσετε μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Καλείσθε να αγωνιστείτε και κατά την εφετεινή σχολική χρονιά, ώστε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις των μαθημάτων σας, με σκοπό την πρόοδο και την εξασφάλιση εφοδίων ικανών για το ταξίδι της ζωής.

Έχει όμως ξεχωριστή σημασία, ιδιαιτέρως σήμερα να μην ξεχνούμε και ένα στοιχείο από την παράδοσή μας, το οποίο καλούμεθα να καλλιεργήσουμε γόνιμα στο σχολείο. Είναι το κοινοτικό πνεύμα, το ενδιαφέρον δηλαδή για τους συνανθρώπους μας, η αλληλοβοήθεια και η αλληλεγγύη, η γνήσια και ειλικρινής αγάπη που συγκροτεί πραγματικά τις ανθρώπινες κοινωνίες και διαμορφώνει αυθεντικά πρόσωπα.

Η Εκκλησία μας προτείνει σε όλους σας να καλλιεργήσετε μέσα από την σχολική ζωή σας, πρωτίστως τις αξίες εκείνες που ομορφαίνουν και στολίζουν τον άνθρωπο, όπως είναι η πίστη, η ανθρωπιά, η τιμιότητα, η αλήθεια, η αλληλεγγύη, η γνώση, το ήθος, έτσι ώστε οι τάξεις να γίνουν κοινότητες και οικογένειες που θα προάγουν την φιλία, την κοινωνικότητα, την ενότητα, την πρόοδο μέσα σ’ ένα κλίμα ευγενούς άμιλλας, θετικού συναγωνισμού, ειλικρινούς αγάπης και αλληλοσεβασμού.

Γιατί μόνο έτσι θα κατορθώσουμε το σχολείο να μην μείνει μόνο ένας χώρος προσφοράς γνώσεων και ιδεών, αλλά να γίνει αφετηρία ουσιαστικής ελπίδος και μία αξιόπιστη πρόταση για μία ζωή με αξιακό περιεχόμενο και προσανατολισμό.

Αξίζει πάντως να ενθυμούμεθα επίσης ότι για να προχωρήσει κανείς στη ζωή του χρειάζεται να αντλεί δύναμη και έμπνευση από γνήσια πρότυπα που αντέχουν στο χρόνο. Τα ευλογημένα πρόσωπα των αγίων της πίστεώς μας, οι ηρωϊκές μορφές της ιστορίας μας, οι διαχρονικές αξίες της παράδοσεώς μας, η γνώση των τρόπων και των επιστημονικών μεθόδων που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος για να προοδεύσει, αποτελούν εμπειρίες πολύτιμες που συνδέουν το σχολείο με την πραγματική ζωή, δίνοντάς της πραγματικό νόημα.

Αγαπητά μου παιδιά,

Στον αγώνα σας υπάρχουν αξιόπιστες και δοκιμασμένες προτάσεις για τα SOS θέματα της ζωής, που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τα όποια εμπόδια συναντήσετε. Χρειάζεται όμως όραμα, κόπος και αγώνας.

Τίποτα, που να αξίζει πραγματικά στην ζωή αυτή δεν χαρίζεται αλλά κατακτάται! Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν είσθε μόνοι. Έχετε τους γονείς σας και τους καλούς καθηγητές σας να σας βοηθούν και να σας στηρίζουν. Και όλοι μας, χωρίς καμιά εξαίρεση, έχουμε εμπνευστή, βοηθό και συμπαραστάτη τον Κύριό μας, Ιησούν Χριστό και την αγία Εκκλησία Του, που είναι η φιλόστοργη πνευματική μητέρα και τροφός όλων μας.

Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου και με όλην μου την πα-τρική αγάπη, ο ουράνιος φίλος της νεότητος και Σωτήρας του κόσμου, Ιησούς Χριστός, να ευλογήσει αφθονοπαρόχως κατά τη νέα σχολική χρονιά και σας και τους καλούς σας καθηγητές, χαριτώνοντάς σας με αρετές, δύναμη, φωτισμό, υγεία και πολλές επιτυχίες. Η

δε μεσίτρια του κόσμου, η μάνα μας, η Παναγία, προσεύχομαι να σας σκεπάζει και να σας στηρίζει στον όμορφο αγώνα σας.

Με πατρική αγάπη και εγκάρδιες ευχές.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Εμφανίσεις: 52204
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!