Ο Λαγκαδά Ιωάννης στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου στο Σοχό

ImageΣε κλίμα κατάνυξης και βυζαντινής μεγαλοπρέπειας αλλά κυρίως κατά την αγιορειτική τάξη ετελέσθη το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, παρουσία πλήθους κληρικών και λαϊκών, Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη, στην Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου στο Σοχό (μετόχι της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου) στα πλαίσια της εορτής του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Παρόντες μεταξύ άλλων στη Θεία Λειτουργία ήταν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής, Λογγοβάρδας Πάρου, Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Πήχος καθώς και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος  Σοχού, Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Κοτσώνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά χειροτόνησε εις Πρεσβύτερον τον Διάκονο π. Παύλο Παρασκευά εις τον οποίο απηύθυνε λόγους πατρικούς.

Παράλληλα, μίλησε  για τη Μεγάλη Θεομητορική Εορτή του Γενεθλίου της Παναγίας και έθιξε εντόνως το ζήτημα των εκτρώσεων σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η τεκνοποιία αποτελεί ευλογία Θεού, διότι και η Γέννησις της Θεοτόκου γέμισε χαρά τους γονείς της, Ιωακείμ και Άννα αλλά και όλον τον κόσμο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο Απολυτίκιον: «Ἡ Γέννησίς σου Θεοτόκε, χαρὰν ἐμήνυσε πάσῃ τῇ Οἰκουμένῃ [...]».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος, σύμφωνα με το Αγιορείτικο Τυπικό.

Παράλληλα παρετέθη Τράπεζα Αγάπης προς όλους τους ευλαβείς προσκυνητάς, την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 102597
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!