Η εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Ζιχνών

ImageΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτος η εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Ζιχνών και Νευροκοπίου και στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Γεννήσεως Θεοτόκου Γραμμένης της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το απόγευμα της παραμονής εις την είσοδο του πανηγυρίζοντος χωρίου έγινε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών κ. Ιεροθέου, του Ιερού Κλήρου, των Τοπικών Άρχων και του ευσεβούς λαού η υποδοχή της Τιμίας Κάρας της Αγίας Ενδόξου Νεομάρτυρος Ελένης της εκ Σινώπης, εκ του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Κάτω Τούμπας, της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, κατόπιν της σχετικής αδείας και ευλογίας του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

Εν συνεχεία εις τον Πανηγυρίζοντα Ιερόν Ναό Γεννήσεως Θεοτόκου Γραμμένης ετελέσθη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου ημών κ. Ιεροθέου, οποίος και ευχαρίστησε τόν Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο διά την μεγάλη, όπως τόνισε, ευλογία που μάς προσέφερε κατά τον εφετινό εορτασμό της Παναγίας εις τήν Τοπικήν ημών Εκκλησία.

Ανήμερα της εορτής ετελέσθη η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ημών κ. Ιεροθέου, ο οποίος και έτέλεσε το μυστήριο της εις Πρεσβύτερο Χειροτονίας του Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Νικολάου Μπέκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος μετά το πέρας εκάστης ακολουθίας προσέφερε γεύμα πρός τούς πολυπληθείς προσκυνητάς με πατροπαράδοτα εδέσματα.

Την άρτια και επιτυχή διοργάνωση της ως άνω πανηγύρεως επιμελείθηκε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βαμβακίδης.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 91970
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!