Με επιτυχία το ετήσιο ιερατικό συνέδριο της Ι.Μ. Σπάρτης

ImageΔιαρκής και με πολλούς τρόπους εκδηλούμενη είναι η μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σπάρτης κ. Ευσταθίου, για τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς Σπάρτης, προκειμένου να βελτιώνονται συνεχώς και να ανταποκρίνονται αποτελεσματικότερα στη θεόσδοτη αποστολή τους.

Στο πλαίσιο αυτό τακτικά πραγματοποιούνται μηνιαίες συνάξεις και ετήσια συνέδρια με αξιοσημείωτα  θετικά αποτελέσματα.

Το εφετινό, ειδικότερα, Συνέδριο των Κληρικών της Μητροπολιτικής Περιφέρειας διεξήχθη την 6ηΣεπτεμβριου 2010 στη Στέγη Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Σπάρτης και  υπεύθυνος για την διεξαγωγή του ορίσθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος.

Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό και ακολούθησαν δύο πολύ ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές εισηγήσεις από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς Διδασκάλους, οι οποίοι  με αξιέπαινη προθυμία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση να ομιλήσουν.Image

Στην πρώτη Εισήγηση αναπτύχθηκε το θέμα «Η Λειτουργική ζωή του ιερέως και τών Ενοριτών του»  από τον Αιδεσιμ. Πρωτ. π. Κωνσταντίνο Καραϊσαρίδη, Επίκουρο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη παρουσιάστηκε το θέμα «Η αποστολή του ιερέως στόσύγχρονο κόσμο» από τον Ελλογιμ. κ. Αλέξανδρο Σταυρόπουλο, ομότιμο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

Στη διάρκειά του, επίσης, οι κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως προσέφεραν στο Σεβ. Μητροπολίτη Ευστάθιο ως δώρημα μία αρχιερατική μήτρα επί τη επετείω της συμπληρώσεως τριάντα ετών  από την εις επίσκοπο χειροτονία του.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με γόνιμη συζήτηση και σύντομη προσλαλιά του Σεβ. Μητροπολίτη μας, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τους ομιλητές και τους κληρικούς για το δώρο τους επισημαίνοντας ότι η άριστη επιτέλεση του καθήκοντός τους είναι το καλύτερο δώρο για αυτόν, ενώ τόνισε τη σημασία που έχουν τέτοιες συνάξεις για το έργο του κληρικού στη σημερινή δύσκολη και απαιτητική εποχή.

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 62859
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!