Πρόεδρος στη Σύνοδο των Εφήβων ο Μητροπολίτης Δημητριάδος

ImageΗ πρώτη Σύνοδος των Εφήβων, υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί στο Διορθόδοξο κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Μονή Πεντέλης, από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου 2010. Την Σύνοδο των Εφήβων διοργανώνει η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος και των εργασιών της θα προεδρεύσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Στην Σύνοδο θα συμμετάσχουν 50 νέοι και νέες από 16 Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι θα κληθούν να συμπροβληματιστούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους πάνω σε θέματα που αφορούν άμεσα το παρόν και το μέλλον τους, όπως ανεργία, κοινωνικός αποκλεισμός, ρατσισμός, περιβάλλον, Εκπαίδευση κληρικών, Βιοηθική, συμμετοχή στην Εκκλησιαστική ζωή, διαδίκτυο κ.άλ. Επί των ως άνω θεμάτων θα καταγραφεί η θέση και η διδασκαλία της Εκκλησίας μας, ενώ θα αναζητηθούν και οι Θεολογικές τους διαστάσεις.

Την τελευταία ημέρα η Σύνοδος των Εφήβων θα καταθέσει τις προτάσεις της στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Σύνοδος των Εφήβων για πρώτη φορά συνήλθε στον Βόλο τον Φεβρουάριο του 2000 και, με πρόταση του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, υιοθετήθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Μητρόπολή μας θα εκπροσωπήσουν 8 έφηβοι, τους οποίους θα συνοδεύει ο Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου.
Εμφανίσεις: 62963
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!