Λύση της διαφωνίας με τους οργανωσιακούς στη Μητρόπολη Χαλεπίου

ImageΣτη 46η  Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, οι Αρχιερείς συζήτησαν το θέμα της διαφωνίας που ανέκυψε μεταξύ της Οργάνωσης (HARAKEH) και της Μητρόπολης Χαλεπίου, σχετικά με το κατηχητικό έργο στη Μητρόπολη.

Ενώ οι κληρικοί θεωρούν ότι είναι οι ίδιοι οι αρμόδιοι γι’ αυτό το έργο προσπαθούν οι οργανωσιακοί να κατευθύνουν το Κατηχητικό ανεξάρτητα από τους κληρικούς.

Παρακολούθησε η Ιεραρχία την παρουσίαση του Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου, και πληροφορήθηκαν τις πατρικές Του προτάσεις για την λύση της διαφωνίας, τις οποίες ομοφώνως ψήφισαν, και κατέκριναν την από τους οργανωσιακούς δυσφήμηση διά των Μέσων Ενημέρωσης, η οποία προκάλεσε πληγή στο σώμα της Εκκλησίας, και ζήτησαν να βρεθεί άμεσα τρόπος ώστε να κλείσει αυτή η αίνουσα πλήγη.

Οι Πατέρες της Συνόδου, με αφορμή αυτού του ζητήματος, συζήτησαν και το θέμα της κατήχησης σ’ όλο το Πατριαχείο Αντιοχείας, και διευκρίνισαν τον ρόλο του Κληρικού και του Λαϊκού, και συμφώνησαν ότι η σχέση μεταξύ τους θεμελιώνεται στην πατρότητα του Επισκόπου και των Κληρικών και την υιότητα των πιστών, που καλλιεργούνται μέσα στο σώμα της Εκκλησίας.

Και αποφάσισαν παμψηφεί ότι το Κατηχητικό ανήκει στην αρμοδιότητα του Επισκόπου και των Ιερέων.

Γι' αυτό η Ιερά Σύνοδος ανέθεσε στον Μακαριώτατο την συγκρότηση μίας επιτροπής, υπό την δική Του προεδρία, για την οργάνωση του κατηχητικού έργου στο Πατριαρχείο κατά τους Εκκλησιαστικούς κανόνες.

Εδώ μπορείτε να δείτε για την 46η τακτική συνεδρία του Πατριαρχείου: 46η συνεδρία

Εμφανίσεις: 60127
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!