Φωτογραφίες - Εσπερινός στο Θέρμο για την εορτή του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού

ImageΜε λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε σήμερα Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 ο πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου και Εθναποστόλου Κοσμά του Αιτωλού στο Θέρμο.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, συμπροσευχομένων του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και του Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Να αναφερθεί, ότι τον Άγιο Κοσμά τίμησαν σήμερα εκατοντάδες πιστοί, οι οποίοι από νωρίς έφτασαν σήμερα στην Εκκλησία του Αγίου στο Θέρμο.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Αιτωλίας κ. Κοσμάς, καλωσόρισε τους Αγίους Αρχιερείς που τίμησαν τον άγιο σήμερα με την παρουσία τους, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερη χαρά για εκείνον και τον λαό της Μητροπόλεως.

Επίσης, τόνισε, ότι σήμερα εορτάζει όλος ο Ορθόδοξος κόσμος, εορτάζει όλη η ορθοδοξία, όλη Ελλάδα έναν αγωνιστή Άγιο.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος κήρυξε τον Θείο λόγο, όπου αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Κοσμά, τονίζοντας, ότι ο Άγιος Κοσμάς πρέπει να είναι παράδειγμα για την ζωή τον χριστιανών.

Φωτογραφίες: ROMFEA.gr

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 56702
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!