Ο Μητροπολίτης Κισάμου Αμφιλόχιος δεν διεκδικεί την Μητρόπολη Ρεθύμνης

Image

Ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, διαψεύδει τις φήμες, που τον θέλουν να διεκδικεί τη θέση του Μητροπολίτη στη χηρεύουσα μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι, "ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αμφιλόχιος, ουδέποτε εξέφρασε στον οποιοδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο ανάλογη επιθυμία, ούτε ήταν δυνατόν να εκφράσει, δεδομένου ότι αυτό αντιστέκεται στο ήθος, το φρόνημα, τις αρχές και τις αντιλήψεις του".

Επίσης, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται, ότι "ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος πιστεύει ακράδαντα, ότι η εκλογή ενός επισκόπου είναι προϊόν του Αγίου Πνεύματος και της ελευθέρας συνειδήσεως των μελών των Συνοδικών Σωμάτων όχι όμως αποτέλεσμα διεργασιών και διαβουλεύσεων ανθρωπίνων νοών, γι αυτό και η προσέγγιση και ενασχόληση με τέτοια θέματα πρέπει να γίνεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ώστε να αποφεύγεται ο σκανδαλισμός των πιστών".

Φωτογραφία: ROMFEA.gr

Εμφανίσεις: 66058
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!