Στο Βλαντίμιρ ο Μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος

ImageΤο Σουζντάλ μια πόλη 26χλμ από το Βλαντίμιρ της Ρωσίας, επισκέφθηκε αυτές τις ημέρες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος επισκέφθηκε την περιοχή του Βλαντίμιρ, με αφορμή την 5η επέτειο από την εύρεση των λειψάνων του Αγίου Αρσενίου Ελασσώνος, ο οποίος πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στο Σούζνταλ, όπου και ετάφη.

Η επέτειος εορτάστηκε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια με Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Γεννήσεως, όπου συμμετείχε και ο Αρχιεπίσκοπος Βλαντίμιρ και Ζούζνταλ Ευλόγιος.

Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας του Βλαντίμιρ Νικόλαος Βινογκράτοβ, εξέφρασε προς τον Μητροπολίτη Ελασσώνος Βασίλειο την ικανοποίησή του για τον εορτασμό, τονίζοντας ότι «οι στενές σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Εκκλησίας και της Ελλαδικής Εκκλησίας, είναι ένας ακόμη παράγοντας για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η μνήμη του Αγίου Αρσενίου στην Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό τιμάται πάρα πολύ από τους πιστούς.

Επίσης, ο κ. Βασίλειος ευχαρίστησε τον Κυβερνήτη κ. Βινογκράτοφ για την συμβολή του όσον αφορά στην εύρεση των ιερών λειψάνων του Αγίου Αρσενίου,

Η Πρόεδρος του Μουσείο Βλαντίμιρ – Σουζντάλ, Αλίσα Αξένοβα, υπενθύμισε ότι τα λείψανα του Αγίου Αρσενίου Ελασσώνος, ανακαλύφθηκαν το 2005.Image

Μετά από αρκετούς μήνες έρευνας, με την συμμετοχή ειδικών του Κρεμλίνου, πιστοποιήθηκε ότι τα λείψανα που ευρέθησαν στον Καθεδρικό ναό της Γεννήσεως ανήκουν στον Άγιο Αρσένιο.

Σήμερα το σκήνωμα του Αγίου Αρσενίου είναι τοποθετημένο σε ειδικά διαμορφωμένη λάρνακα, και καθημερινά για χιλιάδες πιστοί συρρέουν στον ναό για να τα προσκυνήσουν.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι στις 17 Ιουνίου του 2006, παρουσία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου και πολλών μητροπολιτών της Ελλαδικής Εκκλησίας και του Πατριαρχείου Μόσχας είχαν επιφυλάξει παλλαϊκή και λαμπρή υποδοχή στην μετακομιδή λειψάνου του Αγίου Αρσενίου, το οποίο δόθηκε με την ευλογία του μακαριστού Πατριάρχη Μόσχας Αλεξίου Β΄.

Image

Image

Εμφανίσεις: 70032
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!