Με λαμπρότητα η εορτή της Αγίας Μαρίνας στα Τρίκαλα

ImageΜε λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τελέστηκαν και φέτος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρθενομάρτυς Μαρίνας της πόλης των Τρικάλων.

Πλήθος πιστών από κάθε γωνιά των Τρικάλων συνέρρευσαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας, προκειμένου να παρακολουθήσουν με κατάνυξη, τις θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την εορτή της Αγίας Παρθενομάρτυρος Μαρίνης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση του Μέγα Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιου, ενώ και μια πλειάδα ιερέων άλλων ενοριών της πόλεως παραβρέθηκαν συμπροσευχόμενοι.

Σημειωτέον ότι σύντομη αναφορά στο βίο της Αγίας Μαρίνης έκανε ο Σεβ. κ. Αλέξιος στη διάρκεια του κηρύγματος στο τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού.

Το πρόγραμμα της εορτής προς τιμή της Αγίας Μαρίνας στον ομώνυμο ενοριακό ναό, ολοκληρώθηκε χθες Σάββατο 17 Ιουλίου όπου το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών π. Βαρθολομαίου Ιατρίδη και ιερουργούντων, του εφημερίου του ναού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Παναγιώτη Μπρέλλα καθώς και του Πρεσβυτέρου π. Βασιλείου.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι χθες το απόγευμα Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010, εψάλλει και ο Παρακλητικός Κανών της Αγίας.

Image

Εμφανίσεις: 60087
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!