Το χέρι της Αγ. Μαρίας της Μαγδαληνής από την Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας στη Ζάκυνθο

ImageΑπό την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου γνωστοποιείται ότι, στις 19 Ιουλίου το απόγευμα, Αγιορείτες Μοναχοί θα φέρουν στο νησί μας το Χέρι της Αγίας Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής, το οποίο φυλάσσεται από αιώνες στην Ιερά Μονή Σιμωνόπετρας του Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με ισχυρή τοπική Παράδοση, στα χρόνια του αυτοκράτορα Τιβερίου, οι Αγίες Μαρία η Μαγδαληνή και Μαρία η του Ιακώβου (Κλωπά), πλέοντας προς την Ρώμη, για να καταγγείλουν τον Πιλάτο στον αυτοκράτορα, σχετικά με τον άδικο θάνατο του Ιησού, ελλιμενίστηκαν στη Ζάκυνθο και, κατά την διάρκεια τής εδώ παραμονής τους, η Μαγδαληνή κήρυξε τον Χριστό στους κατοίκους του νησιού. Το χωριό μάλιστα, κοντά στο οποίο κατέπλευσε, ονομάστηκε «Μαριές», προς τιμήν των δύο Μαριών και στο οποίο διατηρείται ομώνυμος Ναός.

Την Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010, περί τις 6.30 μ.μ., το ιερό Λείψανο θα αφιχθεί στο λιμάνι και θα εναποτεθεί στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Διονυσίου, όπου θα τελεσθεί Δέηση και θα ακολουθήσει προσκύνημα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, 9 μ.μ., θα τελεσθεί Μικρή Αγρυπνία έως 1 π.μ. της επομένης.

Από την πόλη θα αναχωρήσει την Τρίτη 20 Ιουλίου 2010, στις 6.30 μ.μ., για το Δημοτικό Διαμέρισμα Μαριών, όπου θα γίνει στις 7.30 μ.μ. επίσημη υποδοχή, δέηση και ακολούθως προσκύνημα. Στις 10 μ.μ. θα τελεσθεί Μικρά Αγρυπνία με Εσπερινό, Όρθρο και Θεία Λειτουργία.

Την παραμονή της Εορτής της Αγίας, Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010, στις 8 μ.μ., θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010, ώρα 7 π.μ., θα αρχίσει ο Όρθρος και εν συνεχεία ώρα 8.30 π.μ. θα τελεσθεί Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προς τιμήν της Αγίας.

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στην Ενορία των Μαριών μέχρι το εσπέρας της 23ης Ιουλίου 2010, οπότε θα μεταφερθεί στον πανηγυρίζοντα  Ιερό Ναό Αγίου Θεοφίλου του Ζακυνθίου, όπου θα τεθεί σε προσκύνημα κατά τον Εσπερινό.

To πρωί της 24ης  Ιουλίου 2010 θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας στο Άγιον Ορος, όπου μόνιμα φυλάσσεται.

Εμφανίσεις: 66416
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!