Εκδηλώσεις στο ιερό νησί της Τήνου, παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως

ImageΣήμερα, Σάββατο 14 Αυγούστου, μετά τη θεία λειτουργία στο Ναό της Ευρέσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β΄, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση με τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από το θάνατο του προκατόχου του, μακαριστού Μητροπολίτου Δωροθέου Στέκα.

Το απόγευμα ώρα 7, παρουσία του Αρχηγού του Στόλου, Αντιναυάρχου Γεωργίου Δημητριάδη, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αντιναυάρχου Αθανασίου Μπούσιου, των τοπικών αρχών, αγήματος του Πολεμικού Ναυτικού και προσκυνητών, τελέσθηκε Τρισάγιο στο Μαυσωλείο της «ΕΛΛΗΣ», πλησίον του Ναού της Ευρέσεως, όπου φυλάσσεται μέρος της εκτοξευθείσης εχθρικής τορπίλης, το Δεκαπενταύγουστο του 1940, και άλλα αντικείμενα του βυθισθέντος πλοίου και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων.

Να σημειωθεί, ότι στις 20:00 τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής της Κοιμήσεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, με τη συμμετοχή του Γενικού Αρχιερατικού Τήνου π. Γεωργίου Φανερού, ιερέων και πλήθους προσκυνητών.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, ότι στις εκδηλώσεις στο ιερό νησί της Τήνου παρέστη και ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Διευθυντής του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου.

Σημείωση: Ο Τηλεοπτικός Σταθμός «Αlter» από 7:30 εως 10:30 π.μ. θα μεταδώσει σε απευθείας μετάδοση από τον Πανίερο ναό της Ευαγγελιστρίας την Θεία Λειτουργία, και η Κρατική Τηλεόραση θα μεταδώσει τη λιτανεία της αγίας εικόνος από 10:30 π.μ. έως 12 μ..

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 78745
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!