Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον μακαριστό Μητροπολίτη Σάμου Παντελεήμονα

ImageΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις προς τιμήν και μνήμην μακαριστού Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κυρού Παντελεήμονος του Μπαρδάκου επί τη συμπληρώσει 15 ετών από της προς Κύριον εκδημίας του.

Το Σάββατον 3 Ιουλίου 2010 και περί ώραν 19.00 έλαβε χώρα η εν είδει φιλολογικού μνημοσύνου επετειακή εκδήλωση εις την Αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου Βαθέος, στην οποίαν απηύθυναν χαιρετισμόν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας διερμηνεύοντας τον σκοπόν της εκδηλώσεως, ο Εντιμώτατος Νομάρχης Σάμου κ. Εμμ. Κάρλας αναφερόμενος στις αναμνήσεις του από τον Μακαριστό Παντελεήμονα, ως και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Συμεών Παπαδόπουλος, πνευματικό παιδί του αειμνήστου και διάδοχός του στα Ιδρύματα, που είχε εκείνος δημιουργήσει.

Ακολούθως ωμίλησαν κατά την σειράν του Προγράμματος ο ελλογιμώτατος Καθηγητής κ. Γεώργιος Αγγελινάρας σκιαγραφώντας την προσωπικότητα του μακαριστού Ιεράρχου, ο ελλογιμώτατος Καθηγητής του Δ.Π.Θ. κ. Εμμ. Βαρβούνης, αναφερόμενος στο πλούσιο συγγραφικό έργο του μακαριστού Παντελεήμονος και ο Αιδ/τος π. Δημήτριος Λάνδρου, ο οποίος ως στενός συνεργάτης του εξέθεσε με ενάργεια και συναισθηματική έξαρση στιγμές από όσα έζησε κοντά στον Μακαριστό Μητροπολίτη.

Τις εισηγήσεις έκλεισε με την θεολική προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος συνεδέετο πνευματικώς μετά του αειμνήστου Παντελεήμονος και ο οποίος προσεκλήθη προς τούτο υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Ευσεβίου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Ευσεβίου προς όλους και ιδίως προς τους σεβαστούς ομιλητές.

Την επομένην ημέραν, Κυριακήν 4ην Ιουλίου 2010 και ώρα 08.00 -10.30 ετελέσθη εις την Ιεράν Μονήν Ζωοδόχου Πηγής Σάμου δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, μετά το πέρας της οποίας πραγματοποιήθηκε το ιερόν Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κυρού Παντελεήμονος.

Η Τοπική Εκκλησία ευχαρίστησε όλους, όσους ετίμησαν με την παρουσία τους τον μακαριστό Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κυρό Παντελεήμονα, ο οποίος δια 21 έτη εκόσμησε με την σεμνή πατρική παρουσία Του τον θρόνον και τα θυσιαστήρια της Τοπικής  κατά Σάμον, Ικαρίαν και Φούρνους Εκκλησίας και εύχεται δια την κατά Θεόν προκοπήν όλων!

Εμφανίσεις: 72735
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!