Ονομαστήρια Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως Προκοπίου

ImageΜε την αρμόζουσα Μοναστηριακή τάξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, στην επί το όρος Αιγάλεω, Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων της Α΄ και Ζ΄ Οικουμενικών Συνόδων, της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Την ημέρα αυτή σεμνοπρεπώς τιμήθηκε ο φερώνυμος του Αγίου, Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως, Θεοφιλέστατος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος.

Από το πρωί, πλήθος πιστών από διάφορες περιοχές της Εκκλησιαστικής επαρχίας Νικαίας αλλά και από την Αθήνα και την περιοχή της Ενορίας του Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών, συνέρευσαν στο Καθολικό της Ιεράς Μονής και συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε ο εορτάζων Ιεράρχης.

Ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, παρέστησαν της Θείας Λειτουργίας συμπροσευχόμενοι, μετά του Καθηγουμένου της Μονής π. Πολυκάρπου Δημητριάδη και των πατέρων αυτής, καθώς και του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Παναγοπούλου.

Με τον Επίσκοπο κ. Προκόπιο, συλλειτούργησαν εκτός των άλλων, κληρικοί από διάφορες Ορθόδοξες Εκκλησίας, που βρίσκονται στην Ελλάδα ως σπουδαστές και υπότροφοι της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, των οποίων την ευθύνη είχε έως της Εκλογής του εις Επίσκοπον, ο Θεοφιλέστατος.

Ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος πρό της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ευχήθηκε στον εορτάζοντα Ιεράρχη, λέγοντας ότι είναι η πρώτη του ως Αρχιερέως ονοματική εορτή και ανέφερε τα της γνωριμίας τους στις ενορίας του Πειραιά όπου α ο Επίσκοπος Προκόπιος ως νέος υπηρέτησε το Ιερό Αναλόγιο, τους Ναούς και τα Κατηχητικά Σχολεία και με τον οποίον αργότερα συνυπηρέτησαν ως εφημέριοι στον Ναό του Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών.

Αναφέρθηκε στις σπουδές του στην Ρωσία και την χειροτονία του εις διάκονον και πρεσβύτερον υπό του Μητροπολίτου Νέας Κρήνης κ. Προκοπίου, καθώς και στην προτάσσει του σήμερον Μητροπολίτου Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού, πρόσληψη του από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο κυρό Σεραφείμ ως συνεργάτου της Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.Image

Τέλος, ευχαρίστησε και τον Μητροπολίτη Πειραιώς για την παρουσία Του και την συμπαράσταση του στην εκλογή του Βοηθού Επισκόπου Του.

Ομοίως ευχήθηκε στον εορτάζοντα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, εξαίροντας το επιτελούμενο υπό του Μητροπολίτου κ. Αλεξίου εις την Μητρόπολη Νικαίας έργο, του οποίου πλέον αρωγός κατέστει και ο Βοηθός Του Επίσκοπος κ. Προκόπιος.

Τέλος, αντιφωνώντας ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως ευχαρίστησε έναν έκαστο των παρισταμένων  Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, τον Κλήρο και τον Λαό, ενώ σε όλους μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθει γεύμα στην Τράπεζα της Μονής.

 

 

 

Image

Εμφανίσεις: 121307
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!