Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών απαντά για δήθεν οικονομική κακοδιαχείριση των Ναών

ImageΈπειτα από σημερινό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδος των Πατρών καθώς και αναλόγου χθεσινού ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού της περιοχής μας, τα οποία αναπαρήγαγαν σχετική ανάρτηση ιστοσελίδος, αναφορικώς με δήθεν κακοδιαχείριση των οικονομικών των Ιερών Ναών, η Ιερά Μητρόπολις Πατρών ανακοινώνει τα εξής:

Μετά πολλής εκπλήξεως ανεγνώσαμε και ακούσαμε ειδήσεις και δημοσιεύματα, αναφερόμενα σε «δήθεν» κακή Οικονομική διαχείριση, αορίστως, Ιερών Ναών της Μητροπόλεώς μας. Μάλιστα δε, ότι ο Μητροπολίτης μετά από καταγγελίες για κακοδιαχείριση σε Ναούς και σε Φιλόπτωχα των Ενοριών, συνεκρότησε κλιμάκια αποτελούμενα από Εφοριακούς και Κληρικούς για ελέγχους.

Απορούμε πως είδε το φως της δημοσιότητος ένα τέτοιο κείμενο, μία τέτοια είδηση, χωρίς ο Μητροπολίτης η οι Διοικητικές Υπηρεσίες της Ιεράς Μητροπόλεως να έχουν γνώση περί των θεμάτων αυτών.

Γνωρίζουμε προς κάθε κατεύνθυση, ότι ουδεμία καταγγελία έχει γίνει προς τον Μητροπολίτη για κακοδιαχείριση οικονομικών σε κάποιον η κάποιους Ιερούς Ναούς και ουδεμία επιτροπή η κλιμάκιο έχει συγκροτηθή για οποιοδήποτε έλεγχο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης έχει μεγάλη ευαισθησία σ’ αυτόν τον τομέα και από την πρώτη στιγμή που ήλθε στην Ιερά Μητρόπολη έχει δώση σαφείς και αυστηρές εντολές για σωστή διαχείριση των Οικονομικών σε Κληρικούς και Λαϊκούς. Τα δε Εκλησιαστικά Συμβούλια με απόλυτη διαφάνεια και συνέπεια διαχειρίζονται τα οικονομικά των Ιερών Ναών, επ’ αγαθώ της Εκκλησίας και του κοινωνικού συνόλου.

Ο,τι δίδει ο Λαός, επιστρέφει στον ίδιο τον Λαό, είτε με την συντήρηση και ανέγερση Ιερών Ναών, πνευματικών Κέντρων κ.λ.π. που ανήκουν στον ίδιο τον Λαό και εξυπηρετούν τις ποικίλες πνευματικές και κοινωνικές του ανάγκες, είτε ως προσφορά αγάπης σε όποιους αδελφούς έχουν την ανάγκη μας, εμπεριστάτους, ασθενείς κ.λ.π.
Εμφανίσεις: 70238
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!