Αποκαλυπτήρια προτομής του Εθνοϊερομάρτυρα Σωζοπόλεως Παϊσιου

ImageΤην Κυριακή, 8 Αυγούστου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου – Τήνου κ. Δωρόθεος Β΄, ιερούργησε στόν Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μαινήτων και χειροθέτησε Αναγνώστη τον ιεροψάλτη του Ναού κ. Κώστα Ριζιώτη.

Ακολούθως πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του εκ Μαινήτων καταγομένου Εθνοϊερομάρτυρος Μητροπολίτη Σωζοπόλεως Παΐσιου Νέρη,  († 1821), για για τη δράση και τη θυσία του οποιου ομίλησε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Κυρτάτας.

Στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που επικρατούσε στην Άνδρο, όταν ξέσπασε η Επανάσταση, και τη συμβολή των Ανδρίων στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα.

Το  απόγευμα της ίδιας μέρας, συνοδευόμενος από ευσεβείς Ανδρίους, μετέβη με φουσκωτά σκάφη στην κρημνώδη νησίδα «Θεοτόκος», απέναντι από την περιοχή «Γυάλλος» της Άνδρου,  και τέλεσε την ιερά Παράκληση υπέρ των ναυτιλλομένων μπροστά στο εικόνισμα της Παναγίας, που είχε έτσι τοποθετηθεί, ώστε να βλέπει το πέλαγος, και εχειροθέτησε Πνευματικό τον Εκπαιδευτικό-Πρωτοπρεσβύτερο Ηλία Πετράκη.

Image

Image

Εμφανίσεις: 37900
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!