Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Πολιούχος της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου

ImageΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η εορτή του Πολιούχου της έδρας και συμπάσης της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου, Οσίου Θεοφόρου Πατρός ημών Θεοφίλου του Μυροβλύτου του εκ Ζιχνών καταγομένου.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010 στην είσοδο της Ζίχνης, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Θεοφίλου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζιχνών κ. Ιερόθεο, τον ιερό κλήρο, τους Άρχοντες του Τόπου, καθώς και από το ευσεβές πλήρωμα της Τοπικής Εκκλησίας.

Να αναφερθεί, ότι το ιερό λείψανο μετέφεραν στη πόλη της Ζίχνης, οι Πατέρες της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος του Αγίου Όρους, προς ενίσχυση και αγιασμό των πιστών, και ακολούθησε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Χθες, Πέμπτη 8 Ιουλίου, ημέρα της εορτής, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ζιχνών, τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και χειροτονία Διακόνου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιεροθέου.

Να σημειωθεί, ότι ο Διάκονος είναι Απόφοιτος των Ι.Ε.Κ. της Εκκλησιαστικής Σχολής Καβάλας.

Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Ζιχνών κ. Ιερόθεος, ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος και την Μοναστική Αδελφότητα Αυτής, για την μεγάλη ευλογία και τιμή που πρόσφεραν στην Τοπική Εκκλησία των Ζιχνών.

Τέλος, ο κ. Ιερόθεος ευχήθηκε την κατά Θεόν πρόοδον και προκοπή πάντων των πιστών.

Image

Εμφανίσεις: 39967
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!