Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ: 40 χρόνια Αρχιερωσύνης

ImageΤο 1970, ο τότε Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Στεφάνου εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών.

Έτσι , φέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ συμπλήρωσε 40 έτη Αρχιερωσύνης.

Να αναφερθεί, ότι στην πόλη των Τρικάλων προσέφερε ποικίλη ποιμαντική δραστηριότητα για τέσσερα συνολικά έτη (1970-1974), ενώ ακολούθως πέρασε 16 χρόνια δοκιμασίας εκτός του θρόνου του, αγόγγυστα και αθόρυβα, υπομένοντας την ώρα της δικαίωσής του.

Και αυτή ήρθε το 1991, όταν με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας τοποθετήθηκε Μητροπολίτης στη νεοϊδρυθείσα Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Η άφιξή του στην επαρχία της Καλαμπάκας σήμανε την ανακαίνιση δεκάδων ιερών ναών και μονών, τη χειροτονία νέων κληρικών και μοναχών, ενώ παράλληλα επιδόθηκε με μέγιστο ζήλο στη διαποίμανση της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων πάντα με επίκεντρο το ποίμνιο της Εκκλησίας.

Ευχετήριες επιστολές

Για την τεσσαρακοστή επέτειο της Αρχιερατείας του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ απέστειλαν σχετικές ευχετήριους επιστολές τόσο ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, όσο και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην επιστολή του μεταξύ άλλων εύχεται στον Σεβάσμιο Ιεράρχη “να συνεχίσει με καρποφορία το ποιμαντορικό έργο του προς το ευσεβές ποίμνιο της ιεράς μητροπόλεως”.

Η επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη έχει ως εξής:

«Ιερώτατε Μητροπολίτα Σταγών και Μετεώρων, εν Αγίω Πνεύματι αγαπητέ αδελφέ και συλλειτουργέ της ημών Μετριότητος κύριε Σεραφείμ, χάρις είη τη υμετέρα Ιερότητι και ειρήνη παρά Θεού.

Περιβάλλοντες εν τη  Μητρί Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία και προσωπικώς η ημετέρα Μετριότης δια πολλής αδελφικής αγάπης και τιμής το πρόσωπον της υμετέρας αγαπητής ημίν Ιερότητος και την μακράν και εύορκον διακονίαν και προσφοράν αυτής προς την Αγιωτάτην Ορθόδοξον ημών Εκκλησίαν και τον λαόν του Θεού, δοξάζομεν το Πανάγιον Όνομα Αυτού ότι εχαρίσατο ήδη επί τεσσαρακονταετίαν όλην την υμετέραν Αγάπην Ιεράρχην της Χάριτος και οικονόμον των Θείων μυστηρίων και ποιμένα λογικών προβάτων.

Δεόμενοι του Κυρίου του ελέους και πάσης παρακλήσεως όπως χαριτώνη και περαιτέρω την ζωήν και την προσφοράν της υμετέρας φίλης Ιερότητος είς έτη μακρά, πλήρη ευλογιών και επιτευγμάτων, ίνα συνεχίσητε το επ` αισίοις και εν καρποφορίαις στεφανούμενον ποιμαντορικόν υμών έργον, επ` αγαθώ και προόδω εν τη πίστει του ευσεβούς ποιμνίου υμών, περιπτυσσόμεθα υμάς φιλήματι αγίω και επικαλούμεθα εφ` υμάς την χάριν και το άπειρον έλεος του πανοικτίρμονος Θεού».

Τέλος, και εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στο Σεβ. Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ υγεία, μακροημέρευση και να συνεχίσει το Θεάρεστο και καρποφόρο έργο του στην τοπική Εκκλησία της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων.

Διαβάστε επίσης: Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ στη "Romfea.gr"

Εμφανίσεις: 83013
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!