Θεία Λειτουργία στην Βιβλική πόλη της Τύρου υπέρ της Κύπρου και του Κυπριακού λαού

ImageΜε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ετελέσθη χθες Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010 στην Βιβλική πόλη της Τύρου, Θεία Λειτουργία υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Κυπριακό λαό.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Τύρου και Σιδώνος κ. Ηλίας, παρουσία του Εξοχότατου Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λίβανο κ. Κυριάκου Κούρου συνοδευόμενος από τους ψηλότερους συνεργάτες του στην Κυπριακή αντιπροσωπεία στη Βηρυτό.

Ο Μητροπολίτης Τύρου και Σιδώνος ήθελε να τιμήσει τον κ. Κούρο για τους κόπους που κατέβαλε προκειμένου να επιτευχθούν οι καλύτερες συνθήκες συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών.

Επίσης ήταν ευκαιρία ο τοπικός Μητροπολίτης να δείξει ευγνωμοσύνη προς την Εκκλησίαν της Κύπρου για την συνεχή αδελφική συμπαράσταση προς τους Ορθοδόξους του Νότιου Λιβάνου, που συνεχίζουν την Ορθόδοξη μαρτυρία στον άγιον τούτο τόπον, όπου βάδισε ο Χριστός και κήρυξαν οι Άγιοι Απόστολοι.

Ο Μητροπολίτης Τύρου και Σιδώνος κ. Ηλίας, στο κήρυγμά του ευχαρίστησε τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομον Β΄ για την πρόσφατη υποστήριξη του Καθεδρικού Ναού της Ιεράς Μητροπόλεως, μέσω της οποίας θα αποκατασταθεί το Μέγαρο της Μητροπόλεως και θα ελευθερωθεί από αυθαίρετα κτίσματα του παρελθόντος, που τον χώρισαν από την αυλή και τον ιερό χώρο της Εκκλησίας.

Επίσης ο κ. Ηλίας υπογράμμισε τη σημαντική για τους Ορθοδόξους της Τύρου αδελφοποίηση της ενορίας του Καθεδρικού Ναού Απ. Θωμά με τον Καθεδρικό Ναό Αγ. Γεωργίου Παραλιμνίου, ευχαριστώντας «τον Πανιερώτατον Μητροπολίτην Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειον, τον γνήσιον φίλον και ταλαντούχον Αρχιερέαν και καλόν εν Χριστώ ποιμένα, επίσης και τον προϊστάμενο του ναού π. Ηρακλείδιον Ξιούρη με τους επιτρόπους, τον ευγενέστατον δήμαρχον με το δημαρχικό συμβούλιον και τους άρχοντες του Παραλιμνίου».

Επίσης, ο Μητροπολίτης κ. Ηλίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υποστήριξη του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου κ. Νικηφόρου.

Να αναφερθεί, ότι τόνισε στην Κυπριακή αντιπροσωπεία και τους πιστούς της Τύρου το γεγονός ότι ο Απ. Παύλος, ήταν αυτός που ένωσε την Εκκλησίαν της Κύπρου με αυτήν των Τυρέων με το σύνδεσμο της πίστεως και της αγάπης.

Με την ευχή: «Είθε αυτή η Αγία πίστη και αποστολική παράδοση των Ορθοδόξων να μην σβησθεί ποτέ από τον άγιο τόπο τούτο και είθε η αδικία που υφίσταται ο Κυπριακός λαός να τερματιστεί σύντομα και να δικαιωθεί αυτός ο ειρηνικός και εξαιρετικός λαός, δια της αγάπης και χάριτος και κοινωνίας του Τριαδικού Θεού ημών» κατέληξε η ομιλία του Σεβασμιωτάτου.

Στη λήξη της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης προσέφερε στον κ. Κούρο ως ενθύμιο το χάλκινο σύμβολο της Μητροπόλεως, τιμώντας «έναν μεγάλο φίλο της Τύρου».

Ύστερα ο Μητροπολίτης προσέφερε ένα δείπνο στους διακεκριμένους προσκεκλημένους στο  παραθαλάσσιο αρχοντικό «Υαρα», όπου απόλαυσαν τα τοπικά εδέσματα ακούοντας παραδοσιακούς Ελληνικούς και Λιβανέζικους ρυθμούς.

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 45464
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!