Η πρώτη χειροτονία του Μητροπολίτη Κηφισίας Κυρίλλου - (Φωτογραφίες)

ImageΜε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια χθες Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, τέλεσε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (Πεύκης) την πρώτη του χειροτονία.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κηφισίας συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαρτούμ και Παντός Σουδάν κ. Εμμανουήλ (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, στο κήρυγμα του αναφέρθηκε πρώτα στους Αγίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο, όπου μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος ήταν δύο κορυφαίες και μεγάλες προσωπικότητες, οι οποίες κοσμούν το στερέωμα της Εκκλησίας. Πέτρος, η πέτρα της ομολογίας και ο Παύλος η βάση της Θεολογίας».

«Ο Πέτρος η πέτρα της ομολογίας, φρόνιμος εν Χριστώ και ακολούθησε την κλήση. Παύλος, η βάση της Θεολογίας, είχε όλη την κοσμική γνώση της εποχής και κάτοχος της Ελληνικής παιδείας. Ο Απόστολος των Εθνών, ο οποίος έβγαλε τον Χριστιανισμό από τα στενά Ιουδαϊκά όρια της εποχής εκείνης και με το κήρυγμα του το έδωσε σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Κύριλλος.

Ακόμη τόνισε: «Ήταν ο Απόστολος των Ελλήνων, ο Απόστολος της Ευρώπης! Σήμερα αγαπητοί μου Χριστιανοί εορτάζει όλη η Ελλάδα μας, από την Θράκη μέχρι την Κρήτη, από την Νικόπολη και την Κεφαλονιά μέχρι το άλλο άκρο των νησιών μας, όπου πέρασε κηρύττοντας».

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος, αναφέρθηκε και στις επιθέσεις που δέχεται κατά καιρούς η Εκκλησία, τονίζοντας ότι «Την Εκκλησία δεν μπορεί να την γκρεμίσει αλλά και ούτε να την πειράξει κανένας, διότι το στόμα του Χριστού είπε: «Εγώ θα την διαφυλάξω έως της συντελείας του αιώνος».

Επίσης, ο κ. Κύριλλος απευθυνόμενος στον χειροτονηθέντα, μεταξύ άλλων τόνισε: «Σήμερα τελειώνει ο κοσμικός βίος, τελειώνεις να ζεις ως Ιωάννης και μπαίνεις στο ιερατικό σώμα και συγκεκριμένα στον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης αυτού του διακόνου. Παύεις πλέον να είσαι λαϊκός, διότι από σήμερα συγκαταλέγεσαι στον ιερό κατάλογο των κληρικών της Αγιωτάτης Ορθοδόξου Εκκλησίας».

«Σε προτρέπω πατρικά την ημέρα αυτή των Αγίων Αποστόλων, αυτοί να είναι και οι οδηγοί σου στην ιερατική σου σταδιοδρομία. Σήμερα για πρώτη φορά, θα ανέβεις στις βαθμίδες του ιερού βήματος, θα μπεις στην Αγία Τράπεζα και αυτοψεί θα δεις το Σώμα και το Αίμα του Χριστού και θα το μεταδώσεις στους αγαπητούς αδελφούς Χριστιανούς, υπογράμμισε επίσης ο κ. Κύριλλος.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο προϊστάμενος του Ιερού ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Πρωτοπρεσβύτερος Ευστράτιος (Φελέκης) καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο με ένα ποίημα που έγραψε όπως ανέφερε σε μια νύχτα.

Το ποίημα του π. Ευστρατίου για τον Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο έχει ως εξής:

Σεβασμιώτατε,

Ο ερχομός Σας έφερε κόσμο πλημμύρα στο Ναό.

Με τούτο καταφαίνεται βαθύ αίσθημα θρησκευτικό.

************

Κι αιτία δεν είναι μόνο αυτή, τούτης της κοσμοθάλασσας.

Αλλ΄ έχουν πληροφορηθεί τις άριστες προθέσεις Σας.

************

Και είναι ακριβώς σοβαρές! Γιατί τρείς Αρχιεπίσκοποι, με πράξεις

συνεργασιακές έκριναν, κι έμειναν σύμφωνοι να γίνει ό,τι γίνατε,

ηγέτης μας πατέρας, ψυχές να καταρτίζετε με ελπίδα ως το πέρας!

************

Σεις αντικατοπτρίζετε τ’  όνομα του Ιησού Χριστού.

Θα το ευαγγελίζεστε με λόγο και ΒΙΩΜΑ Αυτού.

************

Θερμά Σας υποδεχόμαστε, Δήμος και ενορίες Πεύκης.

Καθώς διαπιστώνεται, ό,τ΄ είστε λαμπερός καθρέφτης.

************

Ευχόμαστε να ζήσετε με υγεία την κατ΄ άμφω.

Και να μας οδηγήσετε στην κατάκτηση των Άνω!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Romfea.gr - (Πατήστε πάνω για μεγαλύτερο μέγεθος)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 84694
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!